Pyssla med barn och gör enkla såkrukor av tidningspapper

DSC4268-640x960

 

Det ska väl i ärlighetens namn sägas att jag kanske inte är den där superpyssliga mamman som ägnar timmar åt att pyssla och fixa med min dotter i tid och otid. Ibland får jag hemskt dåligt samvete och så försöker jag hitta på något skojigt vi kan pyssla med tillsammans. Tyvärr blir det alldeles för sällan, men ibland så!

Förra året gav jag mig i kast med att göra små såkrukor av tidningspapper tillsammans med Lillan. Det blev riktigt bra måste jag säga.

.

DSC42801-640x960

 

Vi tog helt enkelt och klippte remsor som var ca 10 cm breda och 1 sida långa, fick väl 4 remsor per sida. Det är ingen idé att ta bar ett ark det måste vara en 4-5 för att det ska bli någon styrsel.

Sedan rullade vi ihop pappersremsorna till rör och tejpade ihop dem i botten och satte även ett varv tejp runt ”midjan”.

.

DSC4272-640x959

 

Efter det fyllde vi dem med såjord och så pillade vi ned de små fröna i jorden. Jag ställde allt på en silverbricka på en bänk i ett soligt fönster i köket, och några veckor senare kunde vi riva sönder de små såkrukorna och plantera om de sköra plantorna i riktiga krukor.

.

DSC4286-horz-640x479

 

Reseterna av såkrukorna slängde vi i komposten för återvinning. Skönt att slippa palta med att rengöra och förvara småkrukor till nästa år.

.

DSC4292-640x958

 

Plantorna växte sig sedan stora och fina innan vi planterade ut dem i trädgården. Det var mysigt att göra det lilla pysslet, som ju blev tre pyssel – först krukor och sådd, sedan omplantering, och avslutnuingsvis utplantering, med Lillan. Hon tycket också att det var kul, så jag tror vi gör likadant i år!

.

.

Klicka HÄR för fler intressanta inlägg och tips!

.

Kram kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: