Årstidernas skiftningar ger vemod och höga förväntningar

_DSC2655

 

_DSC3399

 

_DSC3400

 

_DSC3402

 

_DSC3410

 

_DSC3413

.

God kväll kära vänner

Jag måste börja med att tacka alla er som skrivit så vansinnigt fina meddelanden till mig här i bloggen och på Facebook de senaste två dagarna. Inte trodde jag att min lilla text skulle tas emot på det viset. Ni är verkligen toppen, varenda en av er. Och det gäller ju förstås er andra också, ni som kikar in utan att lämna några spår. Om ni var här skulle jag krama om er allihopa!

Ni förstår jag var bara tvungen att skriva den där texten för jag var så arg så jag hade svårt att andas. När jag fick det ur mig och såg er respons kändes det aningen bättre 🙂

Nåväl, det om detta, nu något annat.

Kände ni detsamma som mig idag?

Våren är på väg på riktigt! Och trots att det bara är mars var det var verkligen vårluft som fyllde mina lungor när jag spatserade genom skogsdungen vid jobbet på väg mot bilen idag. Fåglarna kvittrade och den där vassa hårda vintervinden hade förvandlats till en mjuk smekning mot min kind. När jag kom till skolan studsade barnen omkring utan mössor och jackor på skolgården och endast här och där syntes spår av den bortsmälta snön. Det är såna här dagar man funderar på om det är så himla smart att i påsk åka till huset i Lofsdalen där kung Bore fortfarande håller landskapet i ett järngrepp.

Jag kanske hellre skulle vara hemma och vårfixa lite i trädgården till exempel… Men å andra sidan vet jag att jag kommer att njuta när jag väl är där. Vad jag också vet är att jag kommer att känna det där obligatoriska vemodet när jag för sista gången denna vinter susar ned för pisten i eftermiddagssolen och skidsäsongen är slut för i år. Vemodet brukar sitta kvar några timmar eller så, sedan tar den intensiva längtan efter att få sticka ned händerna i jorden i trädgården hemma i stan ta över.

Åhhh, vad det ska bli kul att börja fixa med det! Jag ska bland annat plantera en häck som ska formklippas (vad tror ni, liguster eller?), och så ska jag göra fler och större rabatter. Mmmmm, ska bli sååå kul!! Nu ska jag kika lite på bilder och inspireras av några fantastiska trädgårdar som jag fotade förra sommaren. Ni får hålla tillgodo med lite pics från min trädgård så länge.

Kram kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Härliga bilder! Är i Tännäs och åker skidor. Vi har haft några härliga dagar med sol och vårkänslor. Åkning i sorbet är inte fel det heller?Så det finns hopp!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: