Snabba fredagsmatstipset

Det här receptet har jag tjuvat från en gammal kompis.

I vanlig ordning går det hur snabbt som helst att sno ihop och antalet ingredienser är verkligen minimerat. Smarrigt är det och hela familjen gillar det.

Kyckling med dragonsås

Köp hem:

kycklingfiléer

5 dl creme fraich

dragon (torkad eller färsk)

2 hönsbuljongtärningar

Gör såhär:

1. Koka ris, pasta eller potatis (som du med fördel kan pressa).

2. Skär kycklingfiléerna i bitar (de går snabbare att steka dem då), salta, peppra och stek i smör.

3. Häll creme fraichen  i en kastrull, smula ned hönsbuljongtärningarna och krydda med dragon. Smaka dig fram till lagom mängd. Inget salt, ingen peppar, bara låt koka upp och puttra till kycklingen är genomstekt.

4. Servera med fräsch sallad och valfria kolhydrater från punkt 1.

Enklare kan det knappast bli, eller hur?!

Smaklig måltid!

Kram kram

Helena

 

Kategorier:

recept

3 kommentarer

Hej Helena! Jag vill bara tala om att jag ÄLSKAR dessa inslag på bloggen. Du verkar så prestigelös på ett bra sätt. Jag är 22 år och bor i Paris och behöver saker jag kan laga som går fort och är billigt, älskar detta 😉

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: