NU BLIR DET LCHF MÅSTE BLI SÅ

 

Jag väger mig sällan, känner oftast bara efter om jag känner mig lätt eller tung.  Märker nästa aldrig att byxorna börjar bli trånga eller att jag måste släppa på skärpet något hål. Om jag går upp i vikt sätter det sig på överkroppen, överarmarna, ryggen, brösten och så magen förstås. Men inte rumpan och låren, aldrig där.

Jag är ganska lat och har inte tränat på flera år. Dumt, jag vet, för även om man inte går upp i vikt behöver kroppen motion, speciellt när man blir äldre. Inte vet jag, men det känns som att jag aldrig hinner träna, finns liksom ingen tid. Men det är ju klart att det finns, bara jag börjar att prioritera det en smula.

När jag behövde gå ned ca 5 kg som hängde kvar år efter år efter graviditeteten körde jag strikt lchf i 6 veckor och gick då ned de där 5 kilona. Sedan dess har de hållit sig borta. Fram till nu skulle man kunna säga.

Jag har känt dem komma smygande, kroppen har ändrat form, sakta. I söndags ställde jag mig på vågen och BAM!!! 69 kg till mina 172 cm, ohohooo!! Inte bra!! Bortsett från tiden efter graviditeten så har jag parkerat på 65 kg för ganska många år sedan. Det är en bra vikt, en vikt JAG mår bra av. 69 kg är helt fel…

Jag bestämde mig i söndags och nu kör jag fullt ut. Lchf för hela slanten, ned till 65 där jag mår bra, sedan räcker det. Om jag kunde få in lite motion också så vore det förstås bra, men jag börjar med kosten. No more chips alltså!

Gjorde en stor och riktigt god tonfisksallad igår. Tonfisksallader kan man göra lite som man vill, men jag använde,

tomat

gurka

rödlök

oliver

kapris

ägg

avokado

tonfisk (givetvis)

och så klippte jag små bitar av raka, salta och goda sardeller över alltihopa. Det blev pricken över i:et!

Creme fraichesås på just creme fraiche, salt, peppar och vitlök serverade jag till det. Riktigt gott var det! Nu undrar jag om ni tycker att jag skall dela med mig av lite recept och bilder på mat jag lagar under den här tiden, eller om ni inte orkar se mer mat och tips kring det i sociala medier?

Ge mig en hint, hit eller shit?

Kram

Helena

Kategorier:

recept

4 kommentarer

Väntar med spänning på korten från festen du var på i lördags…… Hoppas jag inte väntar förgäves? Älskar din blogg by the way=)=)

Gilla

Ja vad kul med recept, har oxå kört LCHF tidigre men fuskat nu över sommaren, tar ju dagliga promenader med Bosse ( hunden) men borde nog äta bättre.. Är 174 cm lång och väger nog upp mot 74 (tror jag). Det lustiga är att jag kan ha precis samma vinterbyxor nu som jag kunnat ha i flera år, så kanske detta är min idealvikt, men nej, ner en 5 kg, under 70 vore trevligt:-) Kram Marit

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: