Tips #2 Mysig liten vinbar för vinnördar

På Mallorca handlar mycket om maten och vinet och många vinintresserade själar från runtom i Europa har bosatt sig här på ön för att skapa sitt eget vin. Alla har inte en finka (gård) för att odla egna druvor, utan köper in druvor från odlare och så skapar de sitt eget vin i industriområdena i utkanten av städerna. Precis så har killen som driver CAV. gjort. Han hyr en liten lokal där han framställer sitt eget vin på inköpta druvor, och så säljer han det i sin lilla lilla vinbar som ligger 5-10 minuters promenad från vår lägenhet. Urmysigt ställe av modellen ”hål i väggen”, där du kan provsmaka (eller festa till, haha) och köpa med dig de flaskor du gillar hem.

Till CAV. ska du gå om du vill prata vin och testa något du inte hittar i butikerna. Just den dagen vi var där hade han inget av sitt eget vin kvar att sälja, det var slut, men vi tog in varsitt glas av något annat rött han handplockat, och det var fantastiskt gott. Ännu godare blev det när han ställde fram lite bröd och en magisk 36 månaders lagrad ost till oss.

Vinbaren ligger i mysiga området Sindicat, en del av gamla stan strax norr om Calatrava. Finns ingen egentlig uteservering eller så, men det går bra att sitta i fönsterkarmen eller att stå och hänga vid den gamla vintunnan. På kvällarna är det fullt med folk ute på gatan, och inne i baren finns ståplats för häng och några få sittplatser.

Baren är öppen tisdag-fredag 12-19, och lördagar 11-02. Adressen är Carrer de la Gerreria 13. Mer information om CAV. hittar du HÄR på deras instagram.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>