Semesterplaner

.

.

Godmorgon!

.

.

Hur har ni det kära bloggläsare? Själv har jag det prima och myser runt i huset i Lofsdalen. Otroligt skönt att vara här uppe oavsett väder och vind. Ja såklart blir det ju en annan dimension på det hela om det är vackert väder, men regn och rusk betyder kura stuga och det gillar jag. Har så otroligt sällan tid att kolla film hemma tex, så det kommer jag att göra här. Kanske ger jag mig på att baka något. Sylt ska jag koka också har jag tänkt. De säger att det är ett riktigt blåbärsår i år, så ut i blåbärsskogen ska jag absolut bege mig. Vi har blåbär på tomten så jag kan ju alltid börja här. Hoppas de hunnit mogna… Har inte koll på hjortronen, kan det vara dags för dem, eller är de redan övermogna? Förra sommaren plockade jag en halv hink hjortron som jag kokade supergod sylt på. Var så himla stolt över den där sylten och lät ingen smaka. Skulle spara den till jul var tanken. När julen kom och jag skulle göra dessert på sylten visade det sig att den möglat. Så jädrans nesligt! Hade uppenbarligen kommit ned någon bassill i burken för möglet var fint avgränsat till en mycket liten del av ytan och insidan på burken. Grrrr, så lite och ändå helt förstörd. I år, om jag får tag på några hjortron vill säga, blir det frysen direkt! Eller frossande i glass och varma hjortron som jag älskar haha!

.

.

Nu ska jag fortsätta att njuta av den här morgonen och ta mig en kopp kaffe innan resten av familjen vaknar.

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Ett tips för att inte hjortronsylten ska mögla är att hälla den i plastburkar och sedan frysa det gör jag med all sylt då håller den sig så fin och god.
Hjortronsylt är inte bar god till glass, himelsk till varm ostkaka med vispad grädde och hjortronsylt.
Lycka till med bärplockningen!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: