Strandtips i Palma

.

.

.

Är du påväg till Palma i sommar? Då ska du kolla här.

.

.

Palma är ju som ni vet storstad och sus och dus och shopping och restauranger och gallerier och weekendturism året om och kanske inte i första hand känt för sina stränder. Vilket faktiskt är lite konstigt för det finns ju många fina stränder längs hela kustremsan från Portals Nous i väster till S’Arenal i öster (runt hela Mallorca förresten, men nu menar jag mer själva Palma). Trots att jag hade varit i Palma tämligen många gånger hade jag aldrig varit på Palma City Beach innan vi köpte lägenheten där. Märkligt ändå kan jag tycka. Alltid när vi varit i Palma tidigare har vi tagit oss med buss eller taxi västerut mot de välkända stränderna i Illetas och Portals Nous. Visste inte ens att det fanns en så citynära strand som Platja de Can Pere Antoni, som Palma City Beach egentligen heter. Ett stenkast från katedralen (som ligger mitt i centrum, för den som inte varit i Palma) ligger den med sin finkorniga pudriga sand och bildar en länk mellan gamla stan och mysiga Portixol. I början av den stranden, från Katedralen räknat, ja det är där vår lägenhet ligger.

.

.

.

.

Hur som haver. Bor man någonstans mitt i Palma tar man sig enkelt till Palma City Beach till fots inom max 20 min. Antingen väljer man en mysig promenad genom gamla stans gränder, eller en mer hänförande samma längs med Katedralen, parkerna där ikring och de exklusiva kvarteren i södra Calatrava. Vill man gå längs med havet går det också bra. Strandpromenaden, som är bortåt 2 mil lång, är tydligt indelad i en cykelbana och en promenad-del.

.

.

.

.

Stranden ligger inramad mellan två strandklubbar. Amina Beach i väster och Assaona här i öster. Den senare har blivit vår favorit. Snygg inredning, underbar utsikt och galet god mat! Jag bara längtar tills vi kommer ned dit med Tilda och de stora tjejerna och får visa dem detta ställe. De kommer att älska det! Finns två restauranger, Gastrobeach med ”gastronomy of the highest quality created with the best local products from land and sea”, där har vi inte ätit ännu, men det ser magiskt ut… Och så finns Annsia med ”Japanese-Mediterranean-tropical fusion cuisine” där det serveras sushirätter från kocken som står i mitten av lokalen och kreerar. Där har vi ätit flera gånger nu. Gissar att det blir här vid deras Balinesiska solsängar vi kommer att hänga de dagar vi vill ha härligt beachhäng om somrarna.

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: