Så slipper du surt efter

Reklam för UC

.

.

Påsken närmar sig med stormsteg och jag pyntade lite i köket tidigare i veckan.  Äntligen kommer vi iväg till fjällen i år. Jippi! Vid påsk förra året var vi sjuka i Covid och året innan det, 2020, blev vi hemma hela påsken då rekommendationen vara att man inte skulle resa. Men nu så… (eller kanske dumt att jinxa…).

.

.

Det är många med oss som passar på att resa iväg kortare eller längre sträckor när det blir skollov och lediga röda dagar. Lätt såklart att dras med och kanske spendera mer än man egentligen har råd med. Ingen bra idé då det alltid kommer surt efter.

.

.

.

.

Skidresor till fjällen tenderar att dra iväg kostnadsmässigt, men det finns sätt att hålla nere utgifterna, utan att för den sakens skull tumma på upplevelsen.

.

Här är mina 3 bästa tips efter många år i fjällen:

1. Köp inte 6-7 dagars liftkort slentrianmässigt. Tänk efter hur många dagar du verkligen kommer att åka i backen. Kanske vill du chilla i stugan en dag, och åka längdskidor en dag mitt i liksom. Brukar finnas liftkort för tex valfria 3 av 5 dagar osv.

2. Grilla korv och hamburgare i backen istället för att köpa. Oftast mycket godare och du spar många sköna hundringar om ni är några stycken.

3. Åker du bara skidor 1 ggr/år – låna eller hyr skidor till barn som växer. Lägg ut en blänkare på FB och se om någon du känner kan låna ut. Annars – hyr i fjällen!

.

.

.

.

Hos UC hittar du många fler tips på hur du kan spara pengar i vardagen. Ta en titt på länkarna här nedan.

7 tips som hjälper dig att undvika vanliga fallgropar i din ekonomi här

Få koll på ekonomin efter semester – 4 tips här

10 tips för en bättre ekonomi här

.

.

Önskar er en härlig påskvecka!

.

.

Kram Helena

 

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: