Nu vill jag bara ha färg

.

.

De flesta vet nog att färger påverkar vår sinnesstämning i ganska hög grad. I dåliga tider när tillvaron ter sig beige och grå, som när det pågår ett krig och världen känns orolig och dyster till exempel, blir starka färger viktigare för välbefinnandet. Det är nog där någonstans jag befinner mig just nu, för jag vill bara ha färg på allt runtomkring mig. Jag riktigt suktar efter det och vårt hem i Palma kommer att bli en explosion av färger. Nästan i alla fall, med mina mått mätt i alla fall typ.

.

.

.

.

Magnus känner samma, att vi ska ha mycket färg alltså. Det bestämde vi redan i höstas men jag tror att det blivit mer och mer färg i våra huvuden de senaste veckorna. Vi ska beställa en grön soffa. Så vackert! En lindblomsgrön soffa är det finaste jag kan tänka mig just nu. Grönt är ögats mest vilsamma färg. Det ger en känsla av balans och är skönt när vi är stressade och trötta. Alla gröna nyanser är rogivande och passar när man behöver mer trygghet i livet. Grönt sägs också ha en läkande effekt.

.

.

Förra veckan var vi till Spanska Ambassaden i Stockholm för att ordna med lite papper. Såklart slank vi efteråt in på Svenskt Tenn för lite inspiration. Finns ingenstans där man kan få så mycket färginspiration som där tänker jag.

.

.

.

.

Klara färger, palisander, mörk ek, valnöt, valnötsrot, almrot och pyramidmahogny – give it to me! I lägenheten i Palma har vi valt vita väggar, vitt kök, marmoraktig köksö och bänkskiva samt vitpigmenterad chevronparkett så färg där inne kommer att bli sååå fiiint!

.

.

Stockholm var förresten underbart den dagen. Våren och solen var där, och efter Ambassaden och Svenskt Tenn, åt min älsklig och jag lunch ute på verandan på Strandvägen 1. Hur ljuvligt som helst!

.

.

.

.

Magnus hade efter vår lunch ett möte, och då passade jag på att träffa den här fina tjejen över en fika på ett mysigt café på Rörstrandsgatan (dock inte Espresso House, som man skulle kunna tro av bilderna, hihi). Tina är världens mysigaste tjej som jag känt i några år nu. Hon delar sitt liv mellan en våning i Stockholm och ett underbart litet hus nära havet utanför Visby där jag faktiskt besökte henne för några år sedan. Vi var några bloggtjejer som drog dit en helg och H E R R E G U D vad vi skrattade de där dagarna!!!

.

.

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: