Kreditkollen = koll på ekonomin

Reklam för UC

.

.

Hej på er, idag ska jag presentera ett samarbete jag har med Kreditkollen. Du har säkert någon gång fått hem ett brev med upplysningskopia från UC när något företag tagit en kreditupplysning på dig. Det du kanske inte viste är att UC också har en tjänst för privatpersoner som heter Kreditkollen här? Det är en tjänst där du själv kan gå in och kolla vilka uppgifter som finns registrerade om dig.

.

.

Jag kände inte till detta innan samarbetet tog sin början. Nu har jag full koll och har upptäckt att tjänsten har så mycket mer att erbjuda än att bara visa UC-score, alltså kreditvärdigheten. Det är en tjänst som ger mig en helhetsbild av min ekonomi – lånen, inkomsten, kreditvärdigheten, allt finns med där. Det finns också en massa tips på hur man själv kan höja sin kreditvärdighet om det skulle behövas. Jag hade full pott på den punkten så just det är inte aktuellt för mig just nu, men tipsen om hur ens privatekonomi kan förbättras är ju förstås alltid aktuella och bra att ta till sig oavsett kreditvärdighet.

.

.

.

.

Att betalningsanmärkningar ger en urusel kreditvärdighet vet alla, men exakt vilka omständigheter som påverkar kreditvärdigheten hade jag inte 100% koll på får jag lov att erkänna…

Visste du att..

  • Befintliga lån och krediter
  • Tidigare tagna kreditupplysningar hos UC de senaste 12 månaderna.
  • Taxeringsinformation från de två senaste inkomstdeklarationerna.
  • Personlig information såsom civilstånd och fastighetsinnehav..

är sådant som påverkar ens UC-score, eller kreditvärdighet?

.

.

Funderar man på att ta lån är Kreditkollen ett utmärkt verktyg att använda för att hålla koll på sin kreditvärdighet och komma förberedd och självsäker till banken. Det första banken gör är ju såklart att kolla ens kreditvärdighet, skönt då om man själv har kollat upp det och kanske till och med jobbat aktivt för att förbättra den biten innan man går till banken. Trist om det kommer som en överraskning att det finns saker i ens ekonomi som gör att man inte har de bästa förutsättningarna för att få ett lån.

.

.

Vad kan man själv göra då för att förbättra sitt UC-score? Man kan faktiskt på egen hand se till att förbättra det.

.

-Betala dina räkningar i tid! (Ja, den är ju ganska självklar)

-Låt inte obetalda räkningar bli till betalningsanmärkningar. För en dialog med företaget du har skuld hos och försök få till en avbetalningsplan om du har problem att betala din skuld direkt

-Tänk efter både en och två gånger innan du ansöker om nya lån och krediter. Låna inte till konsumtion utan bara större investeringar som tex din bostad.

– Var ordentligt försiktig med krediter/kreditkort och överskrid aldrig gränserna för vad du har råd att betala tillbaka.

.

.

.

.

Nyfiken på vad du har för kreditvärdighet idag?

Klicka på länken HÄR och läs mer om Kreditkollen och hur du kan få bättre koll på ekonomin med hjälp av tjänsten.

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: