Utbyggnad med restriktioner – före och efter

Så var jag tillbaka på tåget på väg hemåt denna gång. Det har varit ett ett effektivt dygn med några få timmars sömn och desto mer arbete. Efter lite tågförseningar igår kväll landade jag på hotellet 00.30. Döm om min förvåning när det inte fanns någon bokning i mitt namn… Efter lite research visade det sig att jag hade lyckats boka hotellet den 25 maj – den dagen jag fyller 50 år. Sist jag var inne på Hotels.com sökte jag hotell just det datumet, så det måste ha varit för-valt när jag boka de nu eller något. Som tur var hade de lediga rum så det var bara att boka om. Värre var det när jag för många år sedan flög till Piteå för att fota reportage och efter en lång arbetsdag upptäckte att jag bokat hotell i Umeå… Det värsta var att det var någon mässa i stan så alla rum var upptagna. Till slut, efter mycket letande, hittade jag ett rum som var så litet att sängen var typ 90 cm uppe vid huvudänden, men bara 40 cm vid fotänden, haha!

.

.

Nåväl, dagen har spenderats ute på bygget i Göteborg där jag jobbat med en superstor renovering sedan 2018. Själva huvudbyggnaden blev så gott som klar sommaren 2021 och nu jobbar vi vidare med ett tillhörande strandhus. Båda husen är renoverade in till stommen och precis allt har bytts ut, byggts om och byggts till. Även marken runtom har vi gjort om totalt (inte klart). En av delarna på huvudbyggnaden som fått sig en total makeover är en tidigare tämligen knepigt utformad tillbyggnad som var i mycket dåligt skick. Bygglovet medgav dock inga förändringar gällande formen/yttermåtten så här gällde det att tänka till. En ytterligare försvårande faktor var att vi inte fick riva allt och bygga nytt, utan vi fick bara tillstånd att ersätta väggar, tak och grund bit för bit, och detta skulle noggrant dokumenteras.

.

.

Utgångsläget var detta.

.

.

.

.

Och nu ser det ut såhär 🙂
Första nöten att knäcka var – vad ska den användas till? Konstnärsateljé, glasveranda och vinterträdgård var några av idéerna som jag skissade på och presenterade för kunden. Det bestämde sig till slut för mitt förslag med den här ”extra entrén” (finns en huvudentré också).

.

.

.

.

Några andra nötter att knäcka var nivåskillnaderna, hur marken skulle möta grunden, hur panelen skulle byggas då marknivån var olika på olika sidor.

.

.

Observera att staketet med rep bara är tillfälligt.

.

.

.

.

Västkusten bjöd idag på ömsom regn ömsom sol.

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Letar efter ytterbelysning till vårt nationalromantiska hus från 1910 och fastande för lamporna utanför ytterdörren i detta inlägg. Var kommer de ifrån? Så fin förvandling av huset och verkligen en snygg entré.

Gilla

Lägg till en respons

Lämna ett svar till Lotta Avbryt svar

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: