Mattstorlek och hur man kan tänka

.

.

Hello!

.

.

Tänkte att jag skulle ta och spinna vidare lite på gårdagens inlägg om tips när det kommer till inredning. Som jag skrev igår så är det alltid en god idé att dra ut soffan från väggen. Även om du har ett pyttelitet rum bör du dra ut soffan i alla fall 10-15 cm från väggen. Och har du möjlighet – dra ut den så att det går att gå runt den. Möblera i mitten av rummet istället för runt väggarna. Jag lovar, det blir mycket luftigare och rummet upplevs större. Ingen har glädje av ett stort tomt dansgolv mellan soffan och tv:n tex. Det är faktiskt förbluffande många som tror att rummet blir större för att man trycker upp möblerna längs väggarna.

.

.

En annan sak som många hamnar snett med är mattan. Fler än en gång har jag sett att man valt en allt för liten matta. Orsaken till det kan vara flera, men att mattor generellt sett är dyra investeringar kan vara en av anledningarna. Man har helt enkelt inte råd att köpa en tillräckligt stor matta. Försök dock alltid att ha en så pass stor matta att framtassarna på soffan, bordet och framtassarna på ev fåtöljer får plats på. Mattan håller ihop möblemanget och är en viktig faktor till att det känns enhetligt och harmoniskt. Bäst är om hela möblemanget får plats uppe på mattan, men då krävs ofta stora rum och väldigt stora mattor.

.

.

Vi har stora rum som kräver rejält stora mattor. Som jag skrev innan, stora mattor är ofta ruskigt dyra, och priset stiger brant ju större de blir. Man kan tänka att ”ja men hur kunde den här mattan, som bara är 50 cm längre än den andra, vara så himla mycket dyrare?”. Jo, den blir ju det för att om mattan, som i vårt fall är 4 meter bred, blir 50 cm längre blir det totalt sett 2 kvm till. Säg då att det är en fin kvalitetsmatta som går loss på en 4000 kr/kvm, ja då blir det 8000 kronor extra och man kanske lockas att välja en liiite för liten matta. Vi valde då istället att ta i ordentligt, gällande storleken, men pruta lite på kvalitén och köpte en heltäckningsmatta, modell lite bättre, som vi fick tillklippt i rätt storlek. Priset blev då 16 000 kr istället för 80 000 kr som kvalitetsmattan hade kostat…

.

.

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

ett annat tips är att prata med mattbutiken om det går att specialbeställa några av deras andra mattor än de som är på metervara. Vilket faktiskt oftast går att göra! Har själv köpt en ull matta med struktur, mönster och udda mått, men stor 2,65 * 3,9 m och mycket billigare än andra mattor men med likvärdig kvalitet som tex. liniedesign. Leveranstiden är dock lång men det kan ju vara värt det om man får vad man vill ha!

Gilla

Hej. Så fint ni har det hemma! Nyfiken fråga, om du köper matta på meterlängd, hur gör du då vid avklippet med sömm? Repar den inte upp sig eller är den fin i kanten hela tiden?
Hälsningar Annika

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: