Snart tillbaka i min gamla form

I annonssamarbete med WW ViktVäktarna 

Vintern 2018-2019 blev jag sjuk i en helt vanlig influensa. Jag var i grymt dålig fysisk form innan, så influensan slog mig tämligen hårt. Det tog hela 10 veckor för mig från insjuknade till att jag var fit for fight igen. Där och då bestämde jag mig för att aldrig mer vara så dåligt förberedd för något så enkelt som en influensa. Så snart jag var ordentligt frisk började jag träna seriöst med en PT som både hjälpte mig med själva träningen, men också med den mentala biten och kosten. Jag blev under 2019 starkare och starkare, blev piggare och piggare och gick från att vara en soffpotatis med sämsta kondisen ever till att vara en rätt sportig typ som var ganska noga med vad jag stoppade i mig. Godsaker och ”skräpmat” unnade jag mig en gång i veckan och i övrigt åt jag sådant som jag tänkte skulle vara bra för min kropp. Magnus och jag tränade tillsammans och sporrade varandra och det gjorde verkligen att de goda vanorna hölls vid liv. Så kom 2020 och pandemin vid sportlovet. Det var inte längre aktuellt att besöka gymmet, men vi fortsatte att träna utomhus och jag sprang 3 ggr i veckan. Jag var fortfarande noggrann med kosten och hade 1 cheet day i veckan (men kallade det shit day, haha) då jag fick äta skräpmat och godis. Målet var att springa milen i maj.

.

.

.

.

I maj blev vi dock hästägare, och plötsligt fick jag kämpa för att hinna träna 3 dagar i veckan. Att ha häst tar tid och jag blev till slut bara stressad av att försöka klämma in 3 träningspass i veckan. Det landade tillslut i 1 eller 2 pass i veckan istället och jag fick helt enkelt nöja mig med det… Hästlivet är ofta hårt arbete med mycket fysisk aktivitet så det får liksom funka som min träning emellanåt. Vad kosten anbelangar så var det lätt att fortsätta på den inslagna banan med god näringsrik och nyttig mat 6 dagar i veckan och så den där ”shit-dayen” valfri dag. Kändes också viktigare med den biten när jag inte tränade lika mycket. Det förhållningssättet höll i sig fram till strax innan advent ungefär. Då beslutade jag mig för att njuta av julens alla mumsig heter… ohämmat… Japp och det resulterade i det helt ofrånkomliga att jag gick upp nästan 6 kilo på 5 veckor… Dra mig baklänges vad jag ångrade mig… 1 januari, satte jag tvärstopp för de där utsvävningarna och försökte att återgå till en väl avvägd, god, näringsrik och hälsosam kost. Även om jag vet mycket väl vad som är nyttigt och bra att äta, så är det peppande att genom WW ViktVäktarna appen få se det sammanslagna resultatet för allt som jag registrerar presenterat svart på vitt. Appen gör det liksom himla lätt att hålla sig inom ramarna för det som leder till en god hälsa. Hälsa för mig handlar liksom om ett sunt förhållningssätt till livet och maten och ibland är det lätt att tappa styrfart på vad som faktiskt är ett sunt förhållningssätt.

.

.

.

.

Genom WW ViktVäktarna app har jag dessutom fått  tillgång till över 4 000 recept på enkla och hälsosamma måltider, träningsvideos, mindsetövningar och många fler intressanta funktioner.

.

.

.

.

I appen registrerar jag allt jag äter och så får jag ett visst antal SmartPoints att äta för per dag. SmartPointsen räknar appen ut utifrån min vikt och längd, precis lagom för att jag ska kunna återgå till min vanliga kropp.

.

.

.

.

Det gick snabbt att lägga på sig de där extra kilona, men att komma tillbaka är ingen quick fix så det måste funka över tid. Jag vill gärna kunna äta allt och unna mig ibland, och ändå närma mig mitt vanliga jag. Det gör jag nu och jag tycker det är fantastiskt att det verkligen funkar! Finns jättemånga fina finesser i appen som jag för fullt håller på att utforska.

.

.

.

.

 Intressant är det och sporrande med ”något” som liksom håller en på banan. Kan tänka mig att det fungerar fantastiskt bra för den som känner sig riktigt lost i de här bitarna. Som medlem får du hjälp och råd om hur du skapar en hälsosammare vardag där både mat, motion, sömn och ditt mindset finns med för att hela du ska må bra. 

Om du känner att det här är något för dig ska du passa på att haka på erbjudandet om en 4 veckors gratis period om du signar upp dig som medlem via länken här

Oavsett vad ditt mål är, så är detta en härlig push i rätt riktning och en perfekt funktion som håller dig på banan hela vägen till det där hälsosamma livet som du kanske bara drömt om.

.

.

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

5 kommentarer

Gud vilka fina bilder! Du är snyggare än nånsin – är det viktväktarnas förtjänst får väl även jag ge det ett försök. Kram

Gilla

Jag är med i WW sedan september 2020. Har gått ner 8.5 kg och har ca 6 kg kvar. Jag kör blå och år nöjd med det. Jag borde röra mig lite mer men av olika anledningar blir det inte så just nu men det är viktigast att lära mig att lägga om kosten känner jag.

Lycka till Helena:-)

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: