Tunt hår, men inte sjukligt tunt hår

I samarbete med Akacia Medical

Skärmavbild 2020-07-24 kl. 08.35.38

.

.

Tänk så mycket håret betyder för en, eller, det gör det i alla fall för mig. Jag har slitit och grejat med det här håret i alla år för att få det att bli tjockare, större fluffigare och så vidare. Jag kan nog ärligt säga att jag aldrig vaknat en morgon i hela mitt vuxna liv och känt att ”Wow, vad fint hår jag har”. De gånger jag känt mig fin och nöjd och ok med att vara med på bild, är de gånger då håret varit nytvättat, fixat med lockar och tupering och hårspray etc. Plus en viktig sak… Alltid lägga fram allt hår jag har när kameran kommer fram. Typ så.

.

.

Frisyrer och färger har varierat genom åren, hade till och med extensions en kort period för många år sedan (mörka långa håret i kollaget), men nu har jag kapitulerat. Inget färgande eller blekande längre (förvånansvärt nöjd med min egen färg faktiskt) ytterst sällan böjer jag till topparna med plattången och så tuperar jag lite i bakhuvudet för lite lyft och fluff. Mitt hår får alltid vara rakt nu, vilket jag hatat tidigare, och banne mig så har det faktiskt blivit tjockare. Ingen lejonman förstås, men lite fylligare faktiskt.

.

.

hangmatta-17

.

.

Mitt hår är inte supertunt utan mer sådär skandinaviskt tunt och platt. Inget håravfall eller annat åt det mer ovanliga eller onormala hållet. Ändå tackade jag ja till att göra det här samarbetet. Jag tänkte såhär. Om den här informationen hjälper så lite som 1 enda person som läser detta och denne får hjälp med sitt problem, ja då är det ju så himla fantastiskt.

.

.

So, here we go!

.

.

Hos en kvinna är de bakomliggande mekanismerna för håravfall mer komplicerade än hos män, därför är hårtransplantationer hos kvinnor mera ovanligt. Tar man en hårsäck från ett icke utsatt område hos en man och flyttar till där håret har försvunnit, så får man behålla det håret livet ut. Tyvärr kan kvinnor inte få samma livstidsgaranti eftersom fler faktorer spelar in.

.

På grund av att det ofta inte går att raka bort allt hår på en kvinnas huvud går det heller inte att transplantera lika många hårsäckar som hos män. Hårsäckarna tas en i taget och metoden är tidskrävande och dyr. Men det finns andra enklare metoder än hårtransplantation.

.

En PRP behandling (Platelet Rich Plasma) är en behandling som används både på hår och hud. Ni har säkert sett läskiga bilder på ”vampyrmetoden” i ansiktet på folk. PRP behandling är en vanlig metod för att effektiv stoppa håravfall. PRP-behandlingen ger inga biverkningar eftersom behandlingen består av kroppens egna celler och inte innehåller några läkemedel eller kemikalier. Behandlingen är 100 % naturlig och innehåller inga tillsatser.

.

PRP ger en förnyande effekt av hårsäcken, ökar blodtillförseln och förbättrar hårsäckens celltillväxt vilket resulterar i starkare, tätare och finare hår. Historiskt sett är PRP ingen ny behandling, utan den har funnits sedan långt tillbaka och tillämpats inom kirurgi och idrottsmedicin. Om du börjat märka att ditt hår börjat bli tunnare och hårsäckarna fortfarande finns kvar kan en PRP hårbehandlings kur återställa håret till sin ursprungliga storlek och minska ditt håravfall. PRP fungerar allra bäst på kvinnor och yngre män som just börja märka att håret blivit tunnare,. Det finns egentligen ingen ålder på denna behandling.

.

Viktigt att veta!

Det finns ingen garanti på att PRP fungerar, eftersom det är högst individuellt hur hårsäckarna svarar.

.

.

Hur går en behandling till?

  1. Ca 1 rör med blod tas från patienten. Blodet centrifugeras för att skilja ut plasma med mycket blodplättar (trombocyter) från resten av plasman och röda blodkroppar. Den koncentrerade plasman innehåller 3-5 gånger mer blodplättar än det naturliga blodet.
  2.  Hårbotten bedövas med bedövningsmedel så att sticken inte känns.
  3. Den trombocytrika plasman injiceras därefter med små stick i hårbotten.
  4. Blodplättarna ger där ifrån sig tillväxthormoner som sätter igång blodcirkulation och celldelning, vilket i sin tur leder till att svaga hårsäckar återhämtar sig.

.

PRP används vid olika typer av problem så som:

Håravfall:

Det är en behandling som initialt kräver en kur på tre stycken behandlingar med  mellanrum. Många notera att håravfallet minskar redan efter en 3-4 veckor. Patienter som genomgått en PRP- kur har fått en märkbar hårtillväxt och tjocklek inom 3-6 månader. Därefter bör man följa upp med enstaka behandlingar.  Det nya håret som växer ut brukar oftast vara tjockare och av bättre kvalitet.

Alopecia areata:

PRP har gett framgångsrika resultat med att bota Alopecia areata som är en sjukdom där immunsystemet angriper hårsäckarna och orsakar fläckvis håravfall.

Hårbottenproblem:

En annan positiv respons med behandlingen är att patienter som har kronisk irritation eller klåda i hårbotten brukar märka att det avtar efter en behandling.

Behandlingsområden:

På hela eller delar av hjässa, ögonbryn och skäggväxt.

.

Akacia Medical hittar du här!

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

3 kommentarer

Du har det verkligen kämpigt med ditt hår =( Så varför provar inte du det här, när du gör reklam för det? Jag trodde att när bloggare gör reklam för något, så har de provat, och kan utvärdera det? Jag har haft normaltjockt och bra hår, och allt från axellångt till oftast ganska mycket långt. Men efter jag fick barn ändrades kvaliteten på håret, och nu när jag är lite äldre, är det nog även hormoner som påverkar det negativt ännu mer. Men jag skulle aldrig göra en sådan märklig, osäker behandling. Jag har i endast ett till två paket hairtalk exensions. Inte så mycket, men tillräckligt för att fylla ut, och får håret att kännas som, och se ut som det alltid gjort. Lätskött, sliter inte det minsta på håret. Kanske är prp möjligtvis något för män att prova, men nja, tvek på det!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: