Saftig och nyttig banankaka till gofika eller frukost

banankaka

.

.

Halloj

.

.

Jag har ju glömt att tipsa om Jonnas ”nyttiga” banankaka. Ni vet att Lillans storasyster är en fena på att baka och skämmer bort oss med härliga bakverk titt som tätt. Häromsistens dök hon upp med den här supersmarriga banankakan som funkar lika bra som ”kaka till kaffet” som till frukostbröd. Den var supergod kan jag meddela…

.

.

banankaka-2

.

.

Saftig och nyttig banankaka

.
.
1.5 dl mandelmjöl
0.5 dl bovetemjöl
1 dl vanilj proteinpulver
1.5 dl fiber havregryn
2 tsk honung
3 bananer i smet
1 banan till topping
100 g smält smör
3 ägg
En nypa flingsalt
2 tsk kanel
Mixa allt tillsammans
Smörj en form med kokosolja/smör och kokosflingor
Toppa med 1 delad banan på längden. Lägg den delade sidan upp. Toppa med hackade mandlar, rostade kokosflarn, chiafrön.
Grädda i 175 grader ca 35 min
.

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: