I år ska jag pyssla om vår gräsmatta – den kommer att peaka, var så säker!

Annons / Reklam för odla.se

villa skogsbrynet-3

.

.

Godmorgon godmorgon

.

.

Och vilken härlig morgon vi har. Det var alldeles varmt och skönt när jag cyklade med Lillan till skolan idag. Blev liksom glad i hela kroppen och kände äntligen ett sug efter att fixa i trädgården. Äppelträden fick vi klippta för någon vecka sen, Västerås Trädgårdsservice var här i år igen med sina ”magic fingers” och styrde upp våra supergamla träd som vi är så rädda om, och nu är det bara resten kvar, haha!

.

.

Gräsmattan som består av typ 90% mossa ska gödslas, rabatterna ska vårstädas, och så måste jag skrapa mossa mellan stenarna i markbeläggningen. Finns få saker som gör sådan skillnad på helheten som det. Och apropå gräsmattan, så tänker jag mig att i år blir året när den kommer att peaka. Då vi med största sannolikhet kommer att vara hemma mer eller mindre hela sommaren finns verkligen tid att sköta den på bästa sätt. Hoppas förstås att vi kan åka till Lofsdalen någon vecka eller så, men resan till Spanien är naturligtvis inställd så det blir att semestra hemma…

.

.

Vad kan man då behöva för att optimera gräsmattan (som är katastrofalt dålig…)?

.

.

Skärmavbild 2020-04-20 kl. 11.10.57

 

1 Näring (mot mossa i gräsmattan)  här vad kan jag behöva 3 säckar kanske? 1 räcker till 180 kvm.

2 Gräskantjärn här. Gräsmattan har en förmåga att svälla ut över stenbeläggningen, nu ska det bort och yes, vad prydligt det blir med raka rena kanter!

3 Elektrisk mossrivare, eller gräsmatteluftare, här. Minns hur noga pappa var med den, så hade han områdets finaste gräsmatta också!

4 Kan hända behöver jag ändå bättra på fläckvis med frön här. Lär ju bli stora kala fläckar när mossan rivs bort…

5 Så önskar jag mig förstås en robotgräsklippare nu när gräset kommer växa hejvilt! Dessutom har jag läst att robotklippare är det bästa för mattan. Den här känns väldigt prisvärd jämfört med andra med sina 8 999 kr.

.

Odla.se här som säljer det mesta du kan tänkas behöva i din trädgård (alltså allt från verktyg till växter) ger fram till den 26/4 15% rabatt på inköp över 1500 kr (ej växthus och trädgårdsmaskiner). Och så skickar de med hemleverans upp till 35 kg för bara 89 kr, eller med postlev för 40 kr.

.

.

Vad tror ni, kommer jag få till en fantastisk och silkeslen gräsmatta innan sommaren är slut?

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

8 kommentarer

Absolut om det blir ömsom regn ömsom sol 👍 Att bevattna er stora gräsmatta blir allt överkurs. Lycka till! 👏😘

Gilla

Alltså vi skulle också behöva göra något med vår gräsmatta… eller snarare mossmatta på Gotland. Vi kommer liksom aldrig till skott, och så säger vi till varandra att ja ja.. mossa är ju rätt vackert ändå. Trist att det inte blir någon resa för er men nu vet du ju vart Gotland ligger så om det blir reseläge i sommar så vet du ju vart vi finns :-). Vad kul med ponnyn. Stort lycka till med hästlivet nu och ha en fin vecka! Kramar //Tina

Gilla

Hahaha, precis samma här, men nu måste jag faktiskt ta tag i den, det har gått för långt… Ja, vi får väl se om det går att resa någonstans alls i sommar. Gotland skulle ju vara urmysigt!
Och vet du, ponnyn gick inte igenom besiktningen. Jädrans skit! Blir ombesiktning om 3v, kan ha varit felskodd trodde veterinären… Vi får se helt enkelt. Ska kolla på en ponny i Småland på onsdag. Måste till Gtbg på jobb (har inte varit på bygget på nästan 2 mån) och tar det i förbifarten. Hur går det för dig med ditt jobb? Kram kram

Gilla

Klart ni ska resa till Gotland för jag har ju massor av mer ställen att visa er! Och så vill vi ju umgås med er så klart. Hör av dig om du vill ha tips om allt möjligt. Neeeej vad tråkigt med ponnyn 😦 Håller tummarna för att den går igenom eller att ni hittar en annan liten rackare som kan få flytta in till er familj. Det snurrar på med mitt jobb. Full rulle fortfarande trots att ingen reser längre men en permittering väntar nog för oss också inom kort. Kramar tillbaka ❤

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: