Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bagaren & Kocken och Cervera

.
.
Gokväll i stugorna!
.
.
Långfredagen har passerat och vi är mätta, trötta och belåtna. Det vackra vädret inbjöd till årets första grillning och den traditionella påskmaten fick stå tillbaka, sånär som på laxen jag gravat i veckan. Gjorde en föråkare med den på en knäckemacka rätt och slätt. Alla i familjen älskar den laxen (jag har en egen liten knorr på den) och ville smaka, så det var bäst så. Lillans storasystrar var här och åt med oss, men den äldre generationen saknades. De är isolerade i sina respektive hem…
.
.


.
.
Jag har ju turen att ha en styvdotter som älskar att baka, och är himla duktig på det dessutom. Snacka om lyxigt! Hon bakade alltid till kalas när hon bodde hemma och det har hon fortsatt med, fast nu i den egna lägenheten, så tar hon bakverken med sig hit sen 🙂
.
.
Idag hade hon med sig den här urtjusiga och galet goda tårtan! Serverade den med lättvispad grädde och det var magiskt I’ll tell you ♥
.
.
Ni vet väl att det finns några saker ”man måste ha” om man ska baka tårta som en konditor? De här sakerna gör tydligen hela skillnaden!

Justerbar tårtring här // roterbart fat (används vid dekoration) här // spritstyllset här
.
.

Tårtor gör sig förresten bäst på fat med fot. Fin fina tårtfat hittar du här, här och här
.
.
Kram
Helena
Tårtan såg härlig ut, kanske delar hon med sig av receptet?
Önskar fransyskan.
GillaGilla
Ska fråga henne! Mvh Helena
GillaGilla