Nytt, gammalt och sånt som betyder något

tv-rum

.

.

För mig handlar inredning om så mycket mer än bara snygga saker. Jag vill omge mig med både nytt, gammalt och sådant som ger mig minnen, saker som betyder något för mig. Det behöver nödvändigtvis inte vara saker som är gamla och ärvda eller så, det kan handla om små till synes obetydliga saker som tillfället när det inhandlades osv.

.

.

I den här bilden finns några sådana saker.

1 Fotografiet på väggen – Jocke Berg, sångare i Kent. Bilden är tagen under deras näst sista spelning ever. Det var i december 2016. Jag, Magnus, Lillans storasystrar och våra bästa vänner var där i Tele2 Arena och såg dem spela för näst sista gången någonsin. Dagen efter spelade de för sista gången i samma arena, men just den näst sista gången betydde något speciellt för oss eftersom vi var där då. Jag hittade bilden i ett rockmagasin, kontaktade fotografen och frågade om jag kunde få köpa en förstoring. Det fick jag. Så lät jag rama in den och gav den till Magnus när han fyllde 50 år. Kent har varit våra ”husgudar” sedan vi träffades, och dagen efter att vi fått reda på att jag var gravid 2007 var vi omtumlade på deras konsert i Annexet vid Globen. En mycket speciell upplevelse, nygravid och allt. Jag glömmer det aldrig!

.

2 Den Lilla glasvasen – För några år sedan fick Lillan sin första veckopeng. Glad i hågen knallade hon ned på stan med sin syster för att köpa sig något litet. Så kommer hon hem och har köpt en fint inslagen present till mig och Magnus. Alltså så himla sött och vasen är jag så rädd om.

.

3 Lampan i bakgrunden – Den hade jag drömt om sen jag först såg den i ett hem jag fotade inför en försäljning. Hela den grejen ger mig glädje att tänka tillbaka på. Och då menar jag inte bara själva lampan. Inredningen var fantastisk rakt igenom och gav otroligt mycket inspiration. Säljaren var underbar! Ni vet en sådan där person som man bara vill slå sig ner i köket tillsammans med och sippa vin och pratat om livet med. Kan komma på mig själv att jag liksom saknar henne ibland, trots att jag egentligen inte alls känner henne mer än att vi träffats några gånger. Knasigt va? Mäklaren var en av mina favoritmäklare och bilderna från försäljningen spreds stort bland både bloggar och andra olika media. Mäklaren och jag pratar fortfarande om den försäljningen när vi ses, och så var jag vansinnigt glad när jag slutligen kunde köpa lampan!

.

.

Ha en fin torsdag!

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

4 kommentarer

Jaså du har lampan kvar. Jag skickade en fråga om den när jag stod inför att köpa en (fick tyvärr inget svar) 😔 Jag köpte dock en i a f, fast en vit o jag bara älskar den 💫

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: