Vilket väglag, roligast idag och shit day med fikaglass

glass-2

.

.

En dag i veckan tillåter jag mig att äta sötsaker och bröd, pasta, chips eller vad det nu kan vara. MEN… bara för att det är ok, så har jag faktiskt inte gjort det förrän idag. Eller, mer ärligt, det är andra gången sedan nyår. Vi kom nyss upp till huset i Lofsdalen och jag blev bara så våldsamt sugen på glass när vi var i affären så jag fick lov att köpa den här glassen. Tycker ni om den? Jag tyckte att den var riktigt god, men efter att ha ätit knappt halva burken fick jag magknip och mådde inte alls så bra, så min shit day får allt sluta där, så återgår jag till den kost jag är van vid numer. Har du inte testat glassen tycker jag att du ska göra det, smarrig!

.

.

glass-3

.

.

Så var det det där med dåligt väglag, alltså fy vad segt det var att åka upp hit idag. Spöregn, ymnigt snöfall, slask och modd och halt och eländigt om vartannat. Också massor av sportlovstrafik uppe på det. Festligast idag måste ändå väderkvinnan på radion ha varit. Hon skulle berätta om stormen som drog genom dalaskogarna (måste varit precis bakom oss, för vi märkte det inte) och var så upphetsad så hon glömde nog allt hon lärt sig om hur man förmedlar väder för det enda hon sa, och upprepade gång på gång, var:

.

”En storm har dragit fram, och den har fällt massor av träd! Det har fallit träd överallt, jag kan inte ens berätta vart det är för det är så många, överallt!!! Stora vägar, små vägar, ja till och med på Europavägar!!! Det ligger träd överallt!!! Se upp om ni är ute och åker för det kan komma träd fallandes överallt. Det är ingen idé att ni ringer in, för det är överallt”

.

Magnus och jag bara tittade på varandra och undrade  v a r t  den här stormen dragit fram. Överallt!!! Betydde det Från Kiruna till Falsterbo? Eller? Först mot slutet av inslaget, lite i förbifarten slängde hon in att stormen var i Dalarna och att den var på väg mot Gävle…

.

.’

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: