Vansinnigt gott vegetariskt och jag kanske är på väg att bli flexitarian

svartkål-3

.

.

Vet ni att jag tror att jag skulle kunna bli vegetarian, eller åtminstone flexitarian. Jag skulle ha svårt för att avstå kött helt, eftersom jag är galen i råbiff, men annars äter jag nästan helst fisk, skaldjur eller kyckling, eller bara grönsaker. En köttbit rakt upp och ned vet jag inte när jag åt senast. Jag köper mycket sällan kött som i köttbitar, däremot köper jag korv, köttfärs och skinka, men märker att det blir allt mindre av det också.

.

.

”Att vara flexitarian är att vara semi-vegetarian. Med en vegetarisk livsstil som bas, äter man kött ibland”

.

.

Jag älskar verkligen mat och det finns nog inget som jag inte tycker om. Jo förresten sniglar, det skulle jag inte klara av… men annars äter jag allt och älskar att prova nytt. Hela familjen är likadana, älskar verkligen att äta och provar gärna nya rätter. Maten är liksom en stor del av allas våra liv. Lillan är också vansinnigt intresserad av mat, även om hon inte tycker om allt, men hon backar aldrig för att prova nytt och ”övar” sig gärna på att äta rätter som hon inte riktigt kommer överens med ännu. Hon övar tex gärna på svamp, sill och råbiff. Hon har inte kommit så långt med svampen, sillen är hon nästan där med och råbiffen börjar hon faktiskt gilla mer och mer. Ostron däremot säger hon blankt nej till medan musslor är en favorit.

.

.

svartkål-5

.

.

Och nej, det här är inte fotat för någon vecka sedan, det är fotat idag. Jag tittar aldrig på datumet på matvaror utan litar fullt och fast på min förmåga att lukta och smaka. Vansinnigt att slänga mat som inte är dålig bara för att vi har regler om datummärkning i det här landet. Grädde håller sig oftast flera veckor längre än vad som anges.

.

.

svartkål-4

.

.

Till lunch hemma tar jag oftast bara vad jag har i kylen. Idag blev det stuvad svartkål med rödlök, valnötter och riven ost. Supergott om du frågar mig.

.

.

svartkål-2

.

.

Svartkål är för övrigt beroendeframkallande, så himla gott! Testa att steka den lite lätt tillsammans med rödlök, häll på en skvätt grädde och servera med sönderbrutna valnötter, riven ost av den sort du har hemma (en riktigt god långlagrad parmesanost är godast men det hade jag inte hemma) och mycket peppar och flingsalt. Gott är också att smula Kvibille ädelost uppepå.

.

.

svartkål Skärmavbild 2020-02-06 kl. 14.02.00

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: