Restaurangtips från ett regnigt men mysigt Stockholm

stockholm jul 2019-9

.

Om v.

Ja Stockholm visade sig då inte från sin bästa sida i helgen, men strunt samma, det var himla mysigt ändå. Regnet har öst ned nästan konstant, och att fixa frissan inför middagen, eller rundan på stan idag, ja det var då helt och hållet bortkastad tid.

.

.

Om vädret var kass var maten desto bättre. Magnus hade bokat bord på Spanjorskan igår kväll och jag lovar, vi blev inte besvikna. Otroligt god mat med Spansk twist. Vi tog in en massa smårätter och jag tror banne mig att allt var lika gott. Kan verkligen varmt rekommendera det stället. Mysigt, avslappnat, supertrevlig personal och så maten då, som var helt magisk! Ligger på Nybrogatan 42 strax ovanför Saluhallen på Östermalm. Tog inte en enda bild där inne, men jag lovar att åtminstone jag, som inte kunde sluta beställa in smårätter, haha, rullade hem därifrån. Trodde aldrig att jag skulle bli hungrig igen. Meeeen… tror ni inte att jag vaknade på hotellet på morgonen och var lite lätt sugen på hotellfrullen i alla fall.

.

.

stockholm-jul-2019-13.jpg stockholm jul 2019-14 stockholm jul 2019-12

.

.

Hotellfrukosten var bästa sorten, dvs sådan där du beställer in rätter från en meny och så finns kallskuret drycker etc på buffé. Så nedrans gott! Jag beställde in ägg Benedict, overnight oat och grapefrukt brulée (tärnad grapefrukt med råsocker som bränts med brännare). Jag dör vad gott allt var och Bank Hotel var ett sååå himla fint hotell! Tror faktiskt att vi har en ny Stockholmsfavorit där. Tidigare har Lydmar varit ohotad etta, men Bank kan ha varit ett strå vassare (kanske pga frukosten, hehe).

.

.

Åter igen, efter frukosten alltså, tänkte jag att jag aldrig kommer att bli hungrig igen, men lurigt nog så blev jag ju förstås det. Så när det var dags för lunch gled vi in på Niklas Ekstedts Hillenberg på Humlegårdsgatan. Ytterligare ett himla trevligt ställe som jag verkligen kan rekommendera.

.

.

stockholm jul 2019-15

.

.

Finns det råbiff på menyn, är det stor chans att jag tar det, hehe, så blev det även denna gång. Himmelskt gott blir betyget och missa för Guds skull inte Hillenberg om du är hungrig och befinner dig i närheten av Humlegårdsgatan.

.

.

stockholm jul 2019-11

Leokappan köpte jag för flera år sedan och den är fortfarande en favorit och ett superbra köp, älskar fuskpäls! Tips – Ellos har en massa olika varianter här (annonslänk).

.

.

Kram

Helena

 

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: