Det händer i veckan, öppet i Butiken och en obehaglig händelse

Innehåller annonslänkar till My Theresa, Åhlens, Wakakuu och Cubus

puffblus

Supermörk bild, men den enda som finns från i fredags när jag var på tjejfest. Tog den hemma innan jag fixat frissan och åkte iväg. Supersöta nya blusen från Baum und Pfergarten finns här och här men jag köpte min på GUTS i Västerås (myyycket finare i verkligheten, här ser den ju bara svart ut, vilket den alltså inte är…). Jeansen från Cubus här och älsklingsklackarna från Valentino finns på REA här.

.

.

Godmorgon!

.

.

Så härligt att vakna idag med vitt fluff utanför fönstren igen. Visst känner man sig lite piggare så snart det blir en aning ljusare ute. Mörkt grått och regn i december gör ju ingen glad precis. Inte är det lätt att blogga heller när det är så korta dagar som det är nu. Man vaknar i mörker och vips så är det eftermiddag och bäcksvart igen. Hinner man inte fota mellan typ 11.00 och 13.00 så är det kört, då får det som här bli mörka kvällsbilder i dålig kvalitet. Men jag struntar nog faktiskt i det och kör på ändå. Det får bli som det blir liksom.

.

.

Så vad händer i veckan då? Jo min vecka började faktiskt redan i söndags eftermiddag när jag satte mig på tåget till Göteborg. Jag skulle träffa min uppdragsgivare, plattsättare, elektriker och snickare redan tidigt på måndag morgon så jag fick övernatta på hotell.

.

.

pigalle

Fick ett litet gulligt blommigt rum på Pigalle

.

.

Det var ett regnigt och blåsigt Göteborg som mötte mig på morgonen men jobbet ute på bygget gick bra och vi fick mycket gjort. Det var en massa saker som skulle stämmas av och förankras hos min uppdragsgivare. Vid 14-tiden var vi klara och resan hem började. Först flakmoppe, sen båt, sen spårvagn och tåg. Det var där problemen började.

.

.

Först var det något fel längs vägen någonstans, så vi fick köra en omväg, och blev typ 50 min försenade. Sen var det en stackars flicka i vår kupé som blev riktigt sjuk. Från att först ha suttit tyst som alla oss andra, blev hon plötsligt helt galen. Sparkade och slog i väggar, kastade av sig sina skor, och blev helt blodig på fötterna. Hon vrålade och skrek och pratade osammanhängande om otäcka saker om mammor som våldtog sina barn osv. Det var som en otäck film alltihopa och jag mindes något vi tittade på under min utbildning till sjuksköterska. Det handlade om en flicka med schizofreni som ständigt gick in och ut ur olika ”karaktärer”. Det här var precis som i filmen fast i verkligheten. En riktigt otäck upplevelse. När vi förstod att detta var en person som behövde akut hjälp pratade vi med en tågvärd som kontaktade polisen för handräckning. Så blev vi stående vid perongen i Örebro fram till att polisen kom och till slut fick bära den stackars flickan, iförd handklovar, av tåget. Jag var verkligen skakad efter den upplevelsen, och bilden av den unga flickan, hängandes mellan 2 poliser, barfota och blodig på den snöiga och iskalla perrongen, sitter fastklistrad på min näthinna. Jag ber till Gud att hon hamnade någonstans där det var varmt och där det fanns människor som var snälla och tog hand om henne.

.

.

Väl framme i Västerås var vi ytterligare försenade och taxin som jag tog från stationen tycktes inte ha några vinterdäck. Eller så var det föraren som aldrig kört i snö när det var halt. Vet inte vilket, men han lyckades inte köra bilen upp för Kristinabacken i alla fall så jag fick gå sista biten. Det gjorde mig iofs inget för jag behövde verkligen en nypa frisk luft efter den långa resan. Väl hemma stupade jag helt utmattad i säng, men vaknade oturligt nog redan vid halv fem i morse… Hade för mycket att tänka på helt enkelt…

.

.

Skärmavbild 2019-12-10 kl. 09.22.09

Såhär ser man ut när taxin har kört fast i snön och man får gå hem sista biten…

.

.

Well well, hur ser resten av veckan ut då?

.

Butiken Studio 4 håller öppet idag tisdag och på torsdag 11 – 17. Kom förbi och fynda vetja! Märkeskläder har aldrig varit billigare. Vi ses på Skolgatan 4 i Västerås!

.

Skärmavbild 2019-12-03 kl. 09.36.46

.

På onsdag ska jag besöka en inredningskund. Dennes soffor har kommit och vi ska välja matta! I övrigt blir det jobb framför datorn hela dagen. Ritningar till ett badrum ska ritas, content till en hemsida ska skapas och en annan hemsida ska uppdateras. På kvällen kommer mamma för att julmysa lite. På fredag åker hon till Thailand med syrran och hennes familj i två veckor så vi får jula till det lite imorgon istället.

.

På fredag sticker Magnus och jag till Stockholm. Vi har bokat rum på relativt nyöppnade Bank Hotel och det ska bli kul att se det live. Magnus har också bokat bord på en klart spännande restaurang (hittade till slut en som inte bara serverar julbord). Minns inte namnet men förvänta er en recension längre fram.

.

Övriga helgen är vad jag vet nu i alla fall fortfarande obokad. kan hända är det någon handbollsmatch som ska avklaras, men i annat fall ska jag precis bara ta det lugnt och julmysa med tänd brasa, glögg och julmusik.

.

.

.

Kram

Helena

.

 

 

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: