Husmorstips – gör eget örtsalt av resterna från krukörterna

örter-2

.

.

Godmorgon

.

.

Blev visst inte så mycket sova för mig i natt. Jag fick flow och jobbade till 01.30… Ooops! Gör iofs inte så mycket för från lunch kan jag sova i bilen upp till Lofsdalen. Jag är ju inte bara trött idag, jag är nämligen också helt sinnes förkyld.

.

.

Så från mig blir det just nu bara ett litet husmorstips – Ta tillvara örterna du köper i krukor i affären. Den här årstiden är de hopplösa. Står de sig mer än några dygn får man vara glad. Jag brukar plocka av bladen då jag ser att de börjar bli trötta, sen torkar jag olika örter tillsammans på en plåt.

.

.

örter-3 örter

.

.

Och när de är helt torra, tar några dagar, stöter jag dem i flingsalt i en mortel.

.

.

örter-4

.

.

Blir supergott örtsalt som jag älskar att ha på kokt ägg tex, och så i matlagningen förstås.

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Måste säga att din blogg har lyft på sistone.härlig mix!

Dock så tycker jag att du borde kunna stå på andra ben än att länka till produkter vi ska köpa men klämcheck ”tänk till”.

Till kryddorna…har alltid mina i kylen o de håller länge…jag vill ju helst ha dem framme för doft o i fin kruka,men det funkar inte

Krya på dig

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: