Pasta vongole och moules marinières till förrätt till oss som blev kvar hemma

vongole

.

.

Som ni förstår blev det inget Spanien för vår del. Tur att vi inte chansade, och åkte igår när Lillan var lite piggare, för idag är hon sämre igen. Det blir alltså dag nummer 4 nerbäddade i sängen idag.

.

.

Såhär ligger det till. Sedan 2011 när jag startade mitt företag har jag inte tagit ut en enda VAB från Försäkringskassan. Inte 1 enda… Det betyder inte att jag inte varit hemma med Lillan då hon varit sjuk, det har jag alltid varit, förutom de gånger då jag haft något jag inte kunnat avboka, då har Magnus varit hemma istället, eller så har mormor eller farmor ställt upp. Så, när jag varit hemma har jag tagit hand om Lillan och kombinerat det med jobb.

.

tilda-9

.

.

Men den här gången har jag verkligen bara tagit hand om och hängt med Lillis. Vi skulle ju ha varit i Spanien, så jag har ändå inte haft något jobb som känts nödvändigt att göra. Skönt. Vi har plöjt serier, snackat, gosat, sovit massor och ätit god mat. Så har vi kollat Magnus och de stora tjejernas uppdateringar från Spanien i sociala medier…

.

.

vongole-2 vongole-3

.

.

Igår kväll lagade vi pasta vongole med moules marinières till förrätt. Det var det Lillan var sugen på 🙂 Jag tog ett glas vin till och vi hade det så mysigt.

.

.

vongole-4

.

.

Ett tips!

.

Ett ”snyggt” sätt att äta moules marinières på är att använda ett musselskal (som sitter ihop) som en nypa och plocka loss musslan i andra skal. Mycket smidigt och ser trevligt ut istället för att sprätta med en gaffel.

.

.

Får se vad det blir för middag ikväll.

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Tråkigt att resan inte blev av men kanske lika skönt att va hemma när man inte är pigg. Ni verkar ju ha det mys trots allt.

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: