
.
.
Lillan har höstlov och eftersom det inte blev någon minisemester för henne och mig i Göteborg hade vi bestämt att vi skulle sticka ned på stan för att äta hotellfrulle här hemma i Vässan igår. Men… när vi vaknade var klockan nästan 9 så det hade blivit lite stressigt att ge sig av. Vi bestämde oss för att ta det lite piano hemma istället och laga till en god frulle själva. Vi gjorde våfflor och hemmagjord hallonsylt.
.
.





.
.
Det är supergott att göra sin egen sylt tycker jag. Mycket mindre socker än i köpt och så slipper man alla konstiga E-ämnen och surhetsreglerande medel… typ… För den som aldrig kokat sylt kan jag berätta att det bara är att lägga bären, vilka du nu väljer, i en kastrull, hälla på någon dl socker och så kokar man upp det. Blir det för surt – fyll på med socker bara. Lillan hade också i 1 tsk vaniljsocker i våffelsmeten vilket blev himla gott.
.
.
Till våfflorna drack jag kaffe och Lillan drack äppelmusten från våra äppelträd som vi gjorde tidigare i höstas. Hallonen till sylten var dock frysta köpta bär 🙂
.
.
Kram
Helena
.