Fula gula fogar i köket blev kritvita med det här medlet

fogen-3

.

.

På bara några minuter var de extremt hemska och gula fogarna gnistrande vita och jag funderar på varför jag inte fixat detta tidigare. Är det något jag stört mig på från dag 1 här i huset så är det fogarna i köket. Svin-gula! De har liksom inte varit gula för att de varit smutsiga utan antagligen för att det är riktigt dålig fogmassa som använts från början. Just vid spisen var de förstås ganska smutsiga också speciellt upptill där vi tagit bort fläkt och kåpa.

.

.

Ni får ursäkta min klädsel, men jag hann liksom inte hoppa ur nattlinnet när jag kom på att jag skulle ta tag i de de där fogarna idag. Typiskt mig… Klockan är nu snart 16.00 och jag sitter fortfarande i pyjamas…

.

.

Men åter till fogarna. Ni ser ju så hemska de var innan.

.

.

 

fogen-7 fogen-6

Här ser ni skillnaden på målat och ickemålat

.

.

I färghandeln hittade jag Fogfinish och det är i princip som målarfärg. Man målar helt enkelt fogen i den färg man vill ha. Finns allt från vit, som jag valde, till olika nyanser av grått och svart.

.

.

fogen-5

.

.

Jag är skitdålig på underarbete och vill helst se resultatet direkt så jag torkade bara av väggarna innan jag körde igång. Det var lätt som en plätt att måla på fogen och så torka av överflödigt som hamnade på plattorna med en fuktig trasa. Det torkade superfort och resultatet vart så himla bra!!!

.

.

fogen-4 Skärmavbild 2019-10-29 kl. 16.05.42

Nu är den delen ovan spisen klar, och bara resten kvar… 

.

.

Kan verkligen rekommendera Fog finish om du har fula fogar som inte går att få rena eller om du vill byta färg på dem helt enkelt.

.

.

Kram

Helena

.

 

Kategorier:

Okategoriserade

10 kommentarer

Tack för tipset! Håller på att renovera toan nere, breda fula gråbeige fogar… voilà nu är de målade med antracitgrå fogfärg! Blev så snyggt! 😃

Gilla

Så fint resultat! Vi har nyss renoverat köket och kaklat. Blir irriterad då jag tycker fogen känns sträv och svår att rengöra. Ändå köpte vi den fog som Colorama rekommenderade. När du målat fogen blir ytan lättare att rengöra?

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: