Att förbereda för 1:a advent redan tidigt i november

I annonssamarbete med Ellos

jul-5

.

.

Vet ni att det bara är 5 veckor kvar till 1:a advent! 5 veckor, alltså bara 35 dagar, wow! Förra året missade jag i princip hela julen eftersom jag a) hade galet mycket jobb i december b) blev sjuk dagen innan julafton… Hoppas verkligen att jag kommer att vara på banan i år när det börjar att dra ihop sig. Men men nu tar vi en sak i sänder och börjar planera inför advent.

.

.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag har skrivit många julreportage genom åren hemma hos himla pyssliga julälskare. Gemensamt för dem alla är att de förbereder väldigt mycket redan tidigt i november, bara för att kunna njuta till max under advent-tiden. Det är inte så tokigt och därför kommer jag att ha som mål att bocka av de här 5 göromålen senast till fredagen innan 1:a advent.

.

.

jul-4

.

.

1 Baka saffransbullar

2 Dekorera med granris och hyacinter

3 Göra ett glögg och pepparkasbord (hade det ett år ända från 1a advent och det var så mysigt)

4 Ta hit en städfirma för storstäd

5 Plocka fram stjärnor och adventsljustakar innan helgen (är alltid ute i sista sekunden med det)

.

.

I övrigt ser jag fram mot att få lysa upp huset med stjärnor och stakar, gör inte ni? Det blir genast en så härlig stämning tycker jag.

 

Skoj också att få se vad de bloggare jag följer dekorerar med i år. Det brukar alltid vara någon nyhet som dyker upp i mångas hem. Här är några nyheter från Ellos som aspirerar på att bli den där ”alla vill ha stjärnan/staken”.

.

..

Skärmavbild 2019-10-24 kl. 16.32.29

 

Svart ljusstake här  // Pappersblomma här  // Mässingsstake här  // Cirkelstake här

.

.

Mina favoriter är pappersblomman och mässingsstaken, de skulle passa så bra här hemma. Om vi hade haft det lite mer modernt då skulle jag absolut gått på den svarta högst upp. Coolt ändå med svarta ljus, eller hur?

.

.

Jag kommer behöva köpa hem några nya sladdar till mina stjärnor. Fy vad gula och fula de blivit, hade inte tänkt på det innan men såg det förra året då jag köpte en ny och fick något att jämföra med. Fick lov att slänga ett par stycken när vi plockade undan julen (de var skavda också och inte 100% elsäkra ska jag tillägga) Vi hade haft dem i många år, någon var till och med så gammal så den hängde med från lägenheten jag bodde i för 17 år sedan. Hög tid att skaffa nya alltså. Här finns en bra sådan! Och så vill bara tipsa om den här slingan också. Hela 40 cm i diameter är den, så den är ganska stor. Fint att klä den med tex eucalyptus som det är på bilden, eller kanske rönnbär. Så dekorativt att hänga på väggen i köket tänker jag.

.

.

Skärmavbild 2019-10-27 kl. 18.52.33

.

.

Passa på att se över dina adventsljusstakar och stjärnor redan nu (det tänker jag göra) och använd koden 403455 så får du 30% rabatt på dyraste varan inkl märken (ej möbler).  Koden är giltig t.o.m 31/10 och gäller på ordinarie priser.

 

Här kommer du till Ellos hela sortiment!

.

.

jul-4

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: