11 tips för hemtrevligt vardagsrum

vardagsrummet-6

.

.

Kikar in en snabbis här innan jag stänger datorn för dagen. Känner mig trött i huvudet och kommer sannolikt sova himla tidigt ikväll. Men först… några inredningstips att ha med sig i bakfickan när man försöker att få till det i vardagsrummet.

.

1 STOR matta, gärna så pass stor att hela möblemanget får plats uppepå. Dock lägger vi inga mattor mott väggen i mindre rum där exempelvis soffan måste stå mot väggen. Då är det bättre att bara frambenen står på mattan (peta in den några decimeter under soffan bara).

2 Rummet ser inte mindre ut bara för att man möblerar i mitten. Det är snarare tvärt om. Möbler upptryckta mot väggarna förminskar faktiskt rummet eftersom det blir mindre luftigt.

3 Lågt soffbord gör också att rummet blir luftigare. Se också till att inte ha för stort bord. Ett litet runt är ofta tillräckligt om man har en vanlig soffa som mäter ca 2 m.

4 Häng gardinerna från taket och ned, inte från fönsterkarmen och ned!

5 Lampor i taket behöver inte hänga precis ovanför bordet. Hänger de högt upp är det bättre att de hänger centrerat i rummet.

6 Ställ saker du tycker om och som betyder något för dig på soffbordet. Vaser, skulpturer, ljusstakar, skålar, snäckor, stenar, snygga böcker etc är sådant som är dekorativt.

7 Överdriv inte antalet kuddar, då hamnar de bara på golvet när folk försöker få plats att sitta.

8 Häng inte tavlorna för högt för Guds skull. Så många tavlor som jag fått hänga om ute i stugorna. Man ska inte behöva vinkla huvudet uppåt för att se en tavla. ca 145 cm från golvet till mitten av tavlan brukar vara en bra tumregel. En tavelvägg byggs runt den största tavlan som hängs enligt det måttet.

9 Ha alltid några gröna växter i ett rum, det gör susen för harmonin. Kan räcka med en också. Monsteran (blomman rakt fram) går nästan inte att ta död på så den är ett bra val om man inte har gröna fingrar. Den lilla blomman till vänster är en myrten, känslig rackare som tappar bladen om den inte får vatten  h e l a  tiden…

10 Är du dålig på att köpa nya färska snittblommor varje vecka, torka några stjälar med hortensia, de håller sig fina i månader. Mina kommer från mammas trädgård, men de finns att få tag på i blomsteraffärer den här årstiden.

11 Doftljus, man måste ha ett doftljus! Hitta din favorit och se till att alltid ha det hemma. Livskvalitet!

.

.

Kram

Helena

.

Annonslänkar ↓

Vårat soffbord Alanda av Paolo Piva finns hos Nordiska Galleriet som har rea på det nu. Övrigt finner du annonslänkar till här.

 

 

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: