Fredagsbestyr och söndagmiddag

saluhallen-2

.

.

Fredag idag och tänk så skönt det ska bli med helg. Ikväll kommer mamma hit och myser med Lillan och mig. Funderar lite på vad vi ska äta i afton. Det får bli något enkelt och gott. Kanske en pastarätt, det brukar gå snabbt och gillas av alla.

.

.

På fredagar brukar jag åka till Saluhallen Slakteriet och köpa lite godsaker till helgen. Dock blir det inte lika naturligt att glida in där nu när Lillan går i skolan i stan och vi inte åker förbi där varje dag. I 5 års tid satt vi ju och körde Lillan till hennes skola i Barkarö, ca 1 mi utanför stan. Världens bästa skola och fröknar (Anki och Mona i förskoleklass och Birgitta 1-3) för småpluttar så det var värt det alla dar i veckan! Ändå skönt att vi kan ta cyklarna till skolan nu, men som sagt, eftersom vi inte åker förbi Slakteriet varje fredag längre blir det inte handling där varje fredag som förut. Är jag ändå ute och åker, eller om det är något speciellt kött jag vill köpa, då åker jag dit ändå.

.

.

saluhallen-8 saluhallen-6 saluhallen-9 saluhallen-7

.

.

Vi köper tex alltid högrev där. Magnus gör den bästa högrevsgrytan du kan tänka dig. Vi åt den i måndags när vi hade avskedsmiddag för Jonna (en av Lillans storasystrar) som åkte till Bilbao i Spanien i onsdags för ekonomistudier ett halvår.

.

.

Just nu är också Magnus bortrest, men han kommer hem på söndag, och jag funderar på att överaska honom med en klassisk söndagsstek. Ja men hur länge sen var inte det?! Så gott med klassiska tillbehör som vinbärsgelé (säker på att mamma har en burk hemgjord som jag kan få), saltgurka (har gurka där ute i landet, dags att lägga in den!), gräddsås och kokt potatis. Det brukar ju serveras brysselkål till söndagsstek också, men jag vet inte, jag är inte så jätteförtjust i det faktisk. Äter allt annars, men just det kan jag inte riktigt förlika mig med. Köpte Flower sprouts här vid några tillfällen och det var supergott. Nästan beroendeframkallande. Ska se om jag hittar det istället.

.

.

saluhallen-5

.

.

Söndagsstek är för övrigt en himla bra rätt, speciellt om köttet kommer från kor i ens närhet, och så är det lätt som en plätt att göra. På Slakteriet kommer köttet från Stora Ekeby som ligger någon mil utanför stan. Mer närproducerat än så går inte att få. Vi äter kött väldigt sällan så jag har inte det minsta dåligt samvete för det (om nu någon funderade på att skriva något om köttproduktionens dåliga inverkan på klimatet). Söndagsstek är som sagt en bra rätt eftersom allt verkligen äts upp. Blir det något kvar efter söndagmiddagen går det utmärkt att äta skivorna på knäckemacka eller göra pytt i panna av den sista snutten. .

.

Kram och ha en finfin fredag!

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: