7 tips från den snyggaste kräftskivan jag någonsin bjudit på

kräftskiva-16

.

.

Godmorgon

.

.

Idag hänger det tunga regnmoln över Lofsdalen och cykelturen runt sjön (4 mil) som vi planerat in idag ligger allvarligt i farozonen… Nåväl, vi får väl bara hitta på något annat och hålla oss runt området här med cyklarna istället så att vi snabbt kan ta oss inomhus om det börjar ösregna. Ikväll ska vi ha kräftskiva så vi har något att se fram mot i alla fall.

.

.

Förra sommaren bjöd vi in till kräftskiva hemma i Västerås och det blev en trevlig tillställning med mina två bästa väninnor + våra familjer förstås (Anna och Sara tänk att ni varit mina bästa vänner i 39 respektive 23 år, wow, älskar er!) . Det var också en riktigt  s n y g g  tillställning som jag ordnade med enkla medel.

.

.

Här är mina 7 bästa tips!

.

.

kräftskiva-11

1 Servera kräftorna i glasburkar, en burk till varje kuvert. Dekorativt och så blir det ”rättvist” då alla får lika många kräftor var att pilla med. Det bästa är förstås om du under året sparar tex stora gurkburkar eller burkar med rödbetor etc och återanvänder dem. Jag köpte mina burkar på Clas Ohlson.

.

.

kräftskiva-2

2 Använd tidningsblad som underlägg för att skydda duken runt tallriken.

.

.

kräftskiva-9

3 Använd både tygservetter och papperservetter. Tygservetterna, att lägga i knäet, placerade jag på tallriken under glasburkarna. En trave pappersservetter placerade jag under varje kuverts tallrik. Fiffigt framförallt när man är ute och det kanske blåser lite.

.

.

kräftskiva-12

4 En vit duk blir snabbt kladdig och ofräsch av skal, spad osv. Lägg ett tygstycke eller en duk i en annan färg lite slarvigt i mitten så syns inte kladdet lika tydligt samtidigt får  dukningen lite liv. Dessutom har du en ren vit duk kvar under, när du dukar av, tar bort tyget eller den extra duken, och tar fram desserten.

.

.

kräftskiva

5 Dekorera med dillkronor. Ställ dem som blombuketter i tomma glasflaskor med ett rött sammetsband enkelt knutet runt. Dekorera också ”kräftburkarna” med varsin dillkrona.

.

.

kräftskiva-14

6 Man behöver inte dricka öl och nubbe till kräftor. Vitt vin går lika bra (bättre enligt mig som inte är förtjust i öl). Riesling är ett lämpligt vin att välja. Testa tex Domäne Wachau Riesling Selection från Österrike.

.

7 Servera barnen läsk i tex glassejdlar med lock och sugrör. Finns på typ ICA Maxi eller Clas Ohlson.

.

.

Skärmavbild 2019-08-07 kl. 09.15.05

.

.

Och så ett litet tips till… Vi serverade alla tillbehör så som kräftsoppa, bröd, smör, ost, drycker etc på ett separat bord vid sidan av.

.

.

Nu får vi se hur vi får till kräftskivan här uppe i Lofsdalen. Blir nog att trolla med knäna med tanke på att det inte finns så mycket ”kräftskivematerial” att jobba med här, hihi!

.

.

Klänningstips med annonslänkar till Afound och Ellos

3 snyggingar, under 200 kr, till kräftskivan!

.

Skärmavbild 2019-08-07 kl. 09.47.21

Leoprint här // prästkrageblommig här // rödblommig här

.

Vill du följa den här bloggen?

Klicka då på rubriken till det här inlägget, skrollar längst ned på sidan och klickar i den blå rutan där det står Follow Drömhus får du en notis i mailen varje gång jag postar ett nytt inlägg. Fiffigt va? För det vore väl trist att missa ett inlägg, inte sant?

.

.

Kram

Helena

.

 

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: