Så lätt man blir hemmablind och tankar om utbyggnad

huset i Lofsdalen

.

.

Gokväll

.

.

Kikar in här en sväng innan jag ska kasta mig i säng med en bra film. Jag är helt slut efter en otroligt fartfylld dag och längtar verkligen efter ryggläge. Men som sagt, först en liten kik här inne i bloggen.

.

.

Det var länge sen jag visade huset här tror jag, och så kom jag på att jag skulle göra det idag. De är så vackert med all den blommande ljungen här utanför. Jag tog några pix och så tittade jag på bilderna och såg en sak jag hade förträngt…

.

.

Grunden, vi är ju inte färdiga med grunden. Alltså det var ju förstås inte så att jag hade glömt det, men jag hade liksom förträngt hur mycket det syns på bild och för andra än oss som ser huset irl. På något sätt så tittar vi själva liksom bara på fasaden, fönstren och bron som Magnus lät bygga som en överraskning åt mig. Vi blundar liksom för grunden när vi tittar på huset. Vi har helt enkelt blivit hemmablinda…

.

.

huset i Lofsdalen-3

.

.

Och anledningen till att den inte är färdig är för att vi ändrat oss med vad den ska kläs med. Den ursprungliga idén, som huset är förberett för, var att vi skull klä den med Offerdalsskiffer. Men när vi kom till den delen av bygget började vi tveka och pausade det hela. Det är jag så glad för idag, det hade inte blivit bra.

.

.

Den senaste idén som vi har, och som vi är sååå irriterade på att vi inte kom på tidigare, är att träfasaden ska gå hela vägen ned till marken helt obruten. Snyggt och väldigt annorlunda mot hur alla andra bygger här uppe. Helst vill jag sätta samma panel från altanens golv ned till backen också. Så att allt blir som i ett stycke om ni förstår hur jag menar.

.

.

huset i Lofsdalen-2

.

.

Meeen eftersom vi hoppas kunna bygga ut inom några år så känns det lite onödigt. Kanske bäst ändå att vänta till dess, och se hur det befintliga huset ska sättas ihop med utbyggnaden.

.

.

Som sagt, vi har blivit hemmablinda och ser inte hur ofärdigt huset ser ut så det får väl stå såhär några år till…

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

4 kommentarer

Det är i vart fall ett drömhus! Vilket läge! Vilken utsikt! Och så vackert inrett! Love it! ♥️ En stengrund verkar väldigt praktiskt och genomtänkt…

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: