Läskande sommarbål – och så tar jag tillvara övermogen frukt

Innehåller annonslänkar till Ellos och Mio

frukt-5

.

.

Lillan fyllde 11 år förra veckan och i lördags hade vi kalas för henne. Vi hade tur med vädret, det var varmt och skönt, och vi kunde vara ute. Sommar, värme oh kalas kräver sina drycker och jag tycker att bål är toppen som välkomstdryck om man är många. Perfekt med en kanna (finns en söt poppis modell här) eller en behållare med kran så kan gästerna fylla på som dom vill själva. Hade gärna serverat drycken i den här sortens festliga glas, men vi körde på champagneglas för de har vi många av. Till barnen passar de här perfekt.

.

.

Förslagsvis gör man olika färg på alkoholhaltig dryck och dryck utan alkohol så behöver det aldrig bli några tveksamheter. Och några recept på bål, det har jag aldrig begagnat mig av. Jag blandar lite vad som finns hemma tillsammans med läsk etc. Den här gången blev det Prosecco, lite vitt vin som var kvar från kvällen innan, Schweppes tonic water, fruktsoda, en skvätt Sambucca, koncentrerad apelsinjuice och så en massa frukt. I Bålet utan alkohol hade jag fruktsoda, röd drinkessens, Schweppes tonic water och frukt förstås. Är man bara 2 pers kan man blanda sin bål i den här coctail shakern (Gud, vi har ingen sån…!).

.

.

frukt

.

.

Dagen innan hade jag tagit tillvara ”fruktrester”. Några persikor som började bli trötta, en melonbit som blivit kvar etc. Jag skar upp dem och frös in dem likt principen ”styckefryst”.

.

.

frukt-2 frukt-3

.

.

På kalasdagen plockade jag sedan fram dem och använde dem som isbitar i bålen! Jag slängde i några vanliga isbitar också för säkerhets skull. Snygg ishink här förresten.

.

.

frukt-4

.

.

Båda bålen vart mycket omtyckta!

.

.

Kram

Helena

.

 

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: