Hur många skor behövs på semestern?

Innehåller annonslänkar till Afound, Ellos, Gina Tricot och Loop/Halo

.

.

Ni vet hur tankarna börjar gå när när det är dags att packa inför semestern. Hur sjutton ska jag få plats med allt och hur många skor är rimligt att ta med? Sedan flygbolagen började att ta betalt för incheckat bagage har den frågan aktualiserats ytterligare. Det är också viktigt ur miljösynpunkt att hålla packningen så minimal som möjligt. Flygplanets vikt är en av åtminstone 5 olika faktorer som spelar in för bränsleförbrukningen.

.

.

En lyckad packning hänger på ett antal olika faktorer. Bland annat att din make/sambo/pojkvän packar lätt, hahaha! Skojade bara, men lite sanning ligger det ändå i det. Vi (jag, Magnus och Lillan) checkar in 1 väska tillsammans när vi åker utomlands, och så har vi 2 mindre kabinväskor. Det räcker för oss. En väl genomtänkt garderob där få plagg går att kombinera till olika outfits är en förutsättning. Här tipsar jag om hur du skapar 9 outfits av 6 plagg och 3 par skor.

.

.

Skor är sånt som väger en del och tar plats, så där gäller det att tänka till lite extra. Vad gör man oftast på solsemestern? Badar/solar, promenerar/springer och äter på restaurang, alternativt tar en drink i en bar. Ungefär så tror jag att de flestas semestrar ser ut. Vad behövs då? Jo, 3 par skor! Inte mer än det faktiskt. Badskor, snygga promenadskor och finskor.

.

.

Badskor 

.

.

Skärmavbild 2019-07-05 kl. 12.52.50

Glittrig Havaianas här // vit flip flop här // svart badtoffla här

.

.

Promenadskor 

.

.

Skärmavbild 2019-07-05 kl. 13.03.53

Rosa sneakers (REA) här // vita sneakers här // beige mocca (REA) här

.

.

Finskor

.

.

Skärmavbild 2019-07-05 kl. 13.13.14

Svart lack med lagom klack (suuuperpris) här // helt galet snygg klacksko med vristband att knyta här // kilklack här

.

.

Alla de här skorna går att kombinera med i princip allt du kan tänka dig att gå klädd i under semestern. Shortsen blir snyggshorts om du adderar ett par klackar och finklänningen blir avslappnad strandklänning om du adderar ett par flip flops. Ja du fattar, det är liksom skorna som ofta är pricken över i.

.

.

Gör nu ett tanke-experiment. Börja med att tänka på en snygg outfit du planerar att ta med på din nästa resa. Säg en enkel klänning. Nästa steg blir att tänka klänningen tillsammans med en sko ur vardera ”grupp”. Ser du vad som händer, din uttänkta outfit funkar både som avslappnad outfit till stranden, som lite sportig bekväm outfit till stadsvandringen och som uppklädd snoffsig kvällsdress i baren eller på restaurangen (addera något maffigt smycke, som det här tex, så lyfter outfiten ytterligare).

.

.

Lycka till med packningen!

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Tack precis vad jag behövde vilken bra packningshjälp verkligen 👍👍 och vilket kärleksfullt fint skrivet inlägg till minne av din käre far du berör och vi är många som kan relatera till din beskrivningar av livets historiens sköra gång hur allt förändras glädje o vemod kram från trogen läsare ❤️

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: