Så får du bästa paellan på Spaniensemestern

Innehåller annonslänkar till Odd Molly

paella

Redo för paella på Es Canyis.

Min 3 år gamla klänning är från Odd Molly som har superrea på klänningar (och annat) här just nu! Spana in den här godbiten på 60% rea ♥.

.

.

Ett måste när man besöker Spanien är en riktigt bra paella (uttalas paeja, för den som inte är bekant med det spanska språket). Välj den med omsorg för det är bara då det blir bra. En dålig paella är ofta riktigt dålig och då kan man tråkigt nog få helt fel uppfattning om rätten.

.

.

I Palma har vi fått den bästa paellan på Flanigans i Puerto Portals (spanska kungens favoritrestaurang 🙂 ).  Här i Porto de Soller valde vi Es Canyis. En restaurang med omnämnande i Guid Michelin. Ett mycket bra val visade det sig. Paella är absolut en av Lillans favoriträtter och som hon åt, hahaha! Ja vi åt så vi nästan storknade allihopa förresten.

.

.

paella-4 paella-2

.

.

Paella är en rätt med sitt ursprung i Valencia. Invandrade araber började odla ris i området på 700-talet och Paella blev snart vanligt förekommande husmanskost. Det är en tacksam rätt som går att laga på flera sätt. Många tar bara vad de har hemma, men på restaurang kan du ofta välja mellan fisk och skaldjur, kyckling eller vegetarisk. Ibland finns även kanin på menyn… Vi brukar välja fisk och skaldjur.

.

.

Till Paellan dricker jag helst ett smörigt vitt vin, kanske gjort på druvan Chardonnay. Även rött vin rekommenderas, men det kanske är till kaninrätten, vad vet jag.

.

.

Nåväl, kan i alla fall varmt rekommendera paella på som sagt en riktigt bra restaurang för bästa upplevelsen! Och när utsikten uppåt är som bilden här nedan, ja då får hela rätten ytterligare en dimension.

.

.

paella-3

.

.

Nu väntar stranden!

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Nu vet jag vad väskan heter, visste inte det innan 🙂 Vernis Reade. Tveksamt om den finns ny i butik men den finns vintage hos Miinto. Se länken i mitt inlägg härom dagen. Mvh Helena

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: