Nu blommar flädern

Innehåller annonslänkar till Stronger och Afound

fläder-6

.

.

Jag har missat fläderblommningen vart enda år sedan vi flyttade in här. Antingen har jag inte haft tid eller så har vi varit bortresta, men i år ska jag banne mig skörda och göra saft. Finns inget godare än fläderblomssaft enligt mig. Minns när jag var liten och min kompis Annas mamma gjorde den godaste flädersaften man kunde tänka sig. Jag älskade den och det visste Anna som brukade överraska med en flarra då och då om somrarna även sedan vi blev vuxna. Hur rart är inte det?

.

.

fläder fläder-2

.

.

Nu har jag mina egna fläderblomsträd. Hela 3 stycken har vi faktiskt här på tomten, plus 2 stycken blodfläder, men dem antar jag att man inte kan anväda till saft. De ser typ giftiga ut… Så snälla söta läsare. Dela med er av era bästa recept och tips kring fläderblomssaftning så kan jag dela med mig av det i ett eget fläderinlägg så alla läsare får ta del av det. Har du en blogg länkar jag förstås till dig! Klicka på rubriken i det här inlägget så kommer kommentarsfältet upp längst ned på sidan.

.

.

fläder-3 fläder-5

.

.

Världens skönaste träningströja/jacka finns här och liknade tights finns här. Ett par snygga korta tights skulle jag behöva till semestern, för jodå, jag kommer att fortsätta träna även då, annars blir det ett helsike att komma i gång efter. Har provat den varianten och det fungerar icke. Lika bra att ligga i. Här finns ett par korta tights jag vill ha, halva priset är det också så lika bra att slå till, bara 1,5 vecka kvar till vi åker ju…

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

3 kommentarer

Så gott med fläder. Jag fryser in i burkar och tar upp och tar några teskedar fläder i glaset när jag är sugen.+
Det tinar så fort så det är enkelt att stoppa i en karaff också om man vill ha mer.

Gilla

Jag gör enligt min mormor Märta och har gjort saft varje år i säkert 25 år 🙂 Så lätt och gott.
30 klasar fläder
2 kg socker
2 liter vatten
2 citroner
1 påse citronsyra
Jag lägger klasarna i en rätt stor bunke, häller över citronsyran, sköljer och skivar citronerna och lägger de överst. Sen kokar jag upp vatten och socker och häller det över citroner och klasar i bunken. Sen ska den stå svalt i 2-3 dygn, man kan röra om lite nån gång. Sila sedan bort flädern och citronerna och häll upp i flaskor eller så brukar jag frysa in i plastburkar så håller det längre och ta fram vid behov 🙂
Lycka till!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: