Lördagsmys och vin perfekt till studenten

Innehåller annonslänkar till Cervera och Ellos

vin rovero

.

.

God morning!

.

.

Hur har vi det idag då? Jo tackar som frågar, här är det bara bra och jag fick sova non stop från typ 24.00 till 09.00. Det hör till ovanligheterna. Vaknar oftast så himla onödigt tidigt…

.

.

Well well, lördag idag och bland annat väntar fika ute hos svärfar, lite fix här hemma och så någon slags middag till kvällen. Kanske blir det bra med grillat ikväll? Ett bra alternativ är charkisar, det åt vi iofs så sent som i onsdags, men det är så himla gott så så det kan jag äta nästan hur ofta som helst. Dessutom kan man ju variera det i all oändlighet så det behöver inte bli tradigt. Här är ett gammalt inlägg i bloggen där jag gjort listor på olika smaskigheter vi brukar alternera våra charkisbrickor med.

.

.

vin rovero-5

Tips! Lägg upp maten på en skärbräda, det ser så gott ut! Finns en superfin rund HÄR Vill man istället servera på ett vackert fat finns detta riktigt stora (40 cm i diameter) och jättefina vita serveringsfat, som gärna skulle få flytta hem till mig, HÄR 

.

.

Fick en fråga för ett tag sedan om jag kunde tipsa om ett bra vin till studenten. Jag frågade i min tur Magnus och förstås blev svaret att det beror på vilken mat som serveras. Men om vi utgår från exempelvis en italiensk buffé, som jag tror är ganska vanligt, så passar en Rovero Sanpansé alldeles utomordentligt.

.

.

vin rovero-6

vin rovero-7Bästa vinglasen 4-pack på rea HÄR Snygga bordstabletter HÄR 

.

.

Sanpansé kommer från vinproducenten Frantelli Rovero i Piemonte i Italien. Vinet är gjort på druvor av sorten Barbera, är ekologiskt och kostar 119 kr på Systembolaget här. Smaken är fruktig och ungdomlig med fatkaraktär, har inslag av blåbär, körsbär, färska örter, ceder och mjölkchoklad. Som de flesta rödviner serveras det vid 16-18°C.

.

.

Tips!

 För några år sedan besöket Magnus och en grupp andra personer den gården i några dagar. De producerar nämligen inte bara viner och grappa, de har också en slags bed and breakfast-koncept för typ ”vinturister”. Det var tydligen heeelt fantastiskt! Så ett litet tips kanske för dig som är intresserad av viner och reser till Italien i sommar. Här kommer du direkt till Rovero

.

.

Kram

Helena

.

 

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: