
.
.
Galet fort gick den här veckan och nu är det fredag igen. Om en stund ska jag iväg på en styling för en mäklare och efter det tar jag helg på riktigt. Känns som att det varit helg sedan i onsdags i och med att det är ledigt från skolan.
.
.
Innan jag sticker måste jag bara tipsa om den här helt galet goda snackset, eller vad man nu ska kalla det. Ett perfekt alternativ till den traditionella ostbrickan är det i alla fall.
.
.
Smördegsinbakad Brieost med hjortronsylt och kex
.
.

.
.
Köp hem
Smördeg
Brieost
Hjortronsylt
Salta kex
.
.
Gör såhär
1 Skär toppen/locket av Brieosten
2 Rulla ut smördegen och mät upp hur stor cirkeln från osten är
3 Bred hjortronsylt innanför cirkeln
4 Lägg osten ”upp och ned” uppepå sylten
5 Vik över resterande deg och vänd knyttet åt andra hållet, ved viket nedåt.
6 Grädda på 175 grader i ca 20 min
7 Servera små salta kex till
.
.
Ja men något så galet gott! Åt nästan så mycket att det kändes som att jag skulle spricka 🙂
.
.
Tips!
Gillar man inte hjortronsylt, eller har svårt för att få tag på det, funkar det med tex hallonsylt av god kvalitet också. Hemgjord är godast och det fixar du enkelt genom att koka upp frysta hallon från affären, häll på rikligt med socker (smaka av), och låt stå att puttra några minuter. Svårare än så är det inte. Sylten blir lite rinnig men det gör inget tycker jag. Finns också ”syltsocker” med pektin i som man kan använda för lite fastare sylt.
.
.
Trevlig fredag önskar jag er alla!
.
.
Kram
Helena
.