Jag och Puustelli

Innehåller annonslänkar till Ellos och Oscar och Clothilde

puustelli-8

Liknade byxor här och blus här

.

.

Myself tillsammans med min bästis Sara från Malacon Infrastructur och härliga Eleonor som jag jobbade tillsammans med i alliansen när jag jobbade som politisk sekreterare. Eleonor är pol sek för moderaterna, samt kommunpolitiker och väldigt inredningsintresserad (tokretro hem och specialintresserad av retroporslin). Några av er kanske känner igen henne från tv-serien ”Vem bor här?”

.

.

Som sagt, i onsdags var det baluns hos min nya samarbetspartner Puustelli. Det var jag, tillsammans med Puustelli, samt Öbergs och Hemmaplan Badrum som stod som värdar för det här företagsminglet som genomfördes under lättsamma och himla trevliga former. Alla var glada och det byttes kontakter så det stod härligan till. Precis det som var tanken.

.

.

Inför minglet hade jag stylat ett av Puustellis Miinus kök. Det roliga med det var att allt jag använde hade jag fyndat på Loppis för lite och ingenting. Det kändes som det enda rätta med tanke på hur Puustelli själva beskriver konceptet med Miinusköken.

.

.

”Det ekologiska kökskonceptet Puustelli Miinus har utvecklats enligt 3R-principen – Reduce, Reuse, Recycle (Reducera, Återanvänd, Återvinn). Redan från början eliminerades alla de material som enligt mätningar och beräkningar måste bort för att belasningen på miljön skulle kunna minskas. Strukturerna förnyades för att åstadkomma lättare snickerier och ekologisk transportering. Materialvalen garanterar tillsammans med de rena, giftfria tillverkningsmetoderna ett hälsosamt och tryggt kök för daglig användning. Miinuskökets inomhusutsläpp ligger 50 procent under gränsvärdet för den bästa kategorin M1 och alla material i köksinredningen kan återanvändas och återvinnas”

 

.

.

puustelli-10 puustelli-11

.

.

Jag hade hittat superfina koppar från Upsala Ekeby (25 kr st), skålar från Marimekko, fat från Gustavsberg, ljusstakar av Staffan Englesson för Englesson och en massa andra finheter. Just ja, en sproilans ny stor gjutjärnsgryta från Orrefors Jernverk för 300 riksdaler hittade jag också. Den hade tom papperet kvar invändigt, så den var helt oanvänd. Finns så otroligt mycket bra grejer att hitta på loppis bara man ger sig tid att leta. Konceptet med att återanvända och återvinna passar ju också utmärkt in i min och Ericas affärsidé om styling med fokus på att använda det som redan finns i hemmen, eller på företagen, där vi gör våra uppdrag.

.

.

puustelli-14 puustelli-15

En gammal loppad pepparkvarn blir som ny med lite sprayfärg från Biltema och den fina asken i nysilver, med lock till, kommer här ifrån. Jag betalade typ 20 kr för den på loppisen. Den verkar vara slut men här finns en liknande 🙂

.

.

Är du förresten intresserad av att få reda på mer om Miinusköken från Puustelli, eller kanske något av deras andra kök, då ska du kontakta mig så hjälper jag dig! Maila på info@helenakhome.se

.

.

Kram

Helena

 

,

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: