Återvinning av det trevligare slaget och så sminkar jag mig för en dag i backen!

∼ Innehåller annonslänkar till Lyko ∼

smink

.

.

Vad gör ni med era utbrunna doftljus? Slänger ni dem bara, eller använder ni dem som glas eller till förvaring som jag gör? Jag är helknasig när det kommer till tomma doftljus, jag kan bara inte slänga dem… Först hamnar de på en hylla i ett skåp i köket (jag är som en jäkla hamster för den som undrar), där står de tills jag kommer på att jag behöver dem till något. Några åker iväg på styling, andra blir pennställ och mitt senaste är att använda dem till mina sminkpenslar etc. Det kan bli fint om man har fina doftljus och väldigt praktiskt att lätt se vilka borstar man har, istället för att gröpa runt i en mörk necessär. Blir också roligare att sminka sig när man har ordning.

.

.

Hur många borstar kan man behöva då? Ja det är ju lite olika beroende på hur avancerad sminkning man gör. Förr hade jag bara en till puder, en till rouge och så hade jag en skumgummiduttpensel till ögonskuggan. Nuförtiden har jag betydligt fler, inte så många här i Lofsdalen iofs, men jag har fler hemma i Västerås. Skumgummiduttarna har jag slutat med och använder uteslutande riktiga borstar i olika storlekar istället. Jag har en blandning mellan lite dyrare borstar och lite billigare. Trixet är att hitta de där borstarna som är lite billigare men ändå jättebra, hehe! Men som med allt annat så får man ofta vad man betalar för och känner man att tex puderborsten är jätteviktig och den använder jag varje dag, ja då ska man kanske lägga en extra slant på just den borsten.

.

.

smink-2

Puderborste här // snedställd borste för bronzer här // rougeborste här // ögonskuggspensel här // snedställd ögonbrynspensel här (köper man den får man en gåva på köpet) .

.

Jag sminkar mig inte så jättemycket här i fjällen, men lite blir det ändå eftersom jag är så blek och har lite rosaaktig näsa och är sådär lagom vintrigt genomskinlig…

.

Använder mig just nu av ett tunt lager CC Day cream här som bas och mattar av med lite puder här. På Kinderna har jag den här billiga bronzern som verkligen är superbra och ger mig solbrun touch och skulpterar ansiktet en aning. På den yttre delen av ögonlocket lägger jag lite lite ögonskugga här (också den en billig en som räcker hur länge som helst) och i ögonbrynen borstar jag i lite av samma färg (använder till vardags och till ögonbrynen färgen längst ned till vänster). Mascaran jag har här i fjällen är den här och den är faktiskt himla bra, ska köpa en till så att jag har hemma också. Över helheten sprayar jag den här setingsprayen som håller allt på plats hela dagen, även under skidglasögonen 🙂 Har du aldrig tidigare provat settingspray måste du göra det. Du kommer aldrig mer vilja vara utan. När du använder den är det slut på maskaran under ögonen och rouge som bara håller en timma. Riktigt bra grej med andra ord.

.

.

Skärmavbild 2019-02-24 kl. 11.36.23.png

.

.

Kram

Helena

 

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: