Upphottade köttbullar, och mos med lite kolhydrater och mycket smak

mat-28

.

.

Häromdagen tvistade jag till det genom att uppdaterade den gamla trotjänaren köttbullar med mos. Jag hade en del rester och grönsaker i kylen som jag behövde ta till vara, så jag improviserade ihop den här rätten. Och det blev sååå gott. Till och med så gott att Lillans söta kompis som var här hade nämnt det i skolan dagen efter!

.

.

Det här använde jag

1 kg finmalen nötfärs
1 gul lök
1/5 paket fetaost
2 ägg
1-2 msk creme fraiche
2 vitlöksklyftor
salt, peppar, rikligt med paprikapulver

1 stort blomkålshuvud
3 potatisar
25 g smör
salt och peppar

 

Gör såhär

1 Ansa och skär blomkålen i bitar. Skala potatisen och skär i bitar. Koka 15-20 min i saltat vatten.

2 Knäck äggen i en stor skål, hacka lök och vitlök och lägg däri. Smula i feetaosten, creme fraichen, kryddorna och sist nötfärsen. Blanda väl.

3 Forma järpar istället för bullar, det går fortare att steka dem och man behöver inte rulla små köttbullar en timma! Stek dem runtom till de får en yta och håller ihop, lägg sedan över i en gryta med lock. Häll lite vatten och en klick smör i botten. Låt puttra på låg värme till alla järpar är färdiga.

3 Häll vattnet av blomkålen och potatisen, och låt sedan kastrullen stå utan lock för att ånga av sig medan du steker järparna. Vispa sedan ihop ingredienserna tillsammans med en rejäl klick smör. Salta och peppra.

4 Servera järparna och moset med stekskyn från grytan samt tomat, gurka och skivad rödlök.

 

Tips! Moset blir ännu lite godare med riven parmesanost i. För mer lchf style, skippa potatisen, jag tog med den bara för att få lite fastare mos. Jag hade inte mer feta ost hemma, men hade jag haft det hade jag serverat en grekisk sallad bredvid.

 

Smaklig måltid!

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: