Varma kakelugnar, blommiga blusar och coola klackar

∼ Innehåller annonslänkar till Gina Tricot ∼

kakelugn

.

.

Tuuur att vi har våra kakelugnar när pannan krånglar (för vilken gång i ordningen tänker jag nu…). Det som är bra med såna här gamla hus är att de, om man har tur (och det hade vi) har alternativa värmekällor och att de håller värmen himla bra. Tar oftast flera timmar innan man ens märker att något gått snett. Och sen, när man konstaterat faktum och klockan är över 17.00 och ”värmepannakillen” gått hem från jobbet för dagen och hälsar att han kommer klockan 9.00 dagen därpå, ja då är det bara att sätta igång och elda, för allt vad tygen håller.

.

.

Magnus och Lillan var på handbollsträning när jag upptäckte att det började bli kallt och ringde ”värmepannakillen”. Han kunde inte komma förrän i morgon, så jag fick lov att börja elda. Att få fjuss på alla de där kakelugnarna och öppna spisen tog så lång tid att jag inte hann laga någon kvällsmat… Hade knappt ingen ved kvar heller, så jag fick ringa Magnus och be honom åka förbi macken… Tur säger jag att man inte levde vid sekelskiftet och behövde hålla igång värmen i huset med ved hela vintern. Då hade det väl aldrig blivit någon mat i det här hushållet. Men å andra sidan hade jag väl haft en piga i rummet bredvid köket då (pigkammaren), som hade lagat maten, och så hade det eventuellt funnits en gårdskarl som fixat med veden 🙂 Ooooh, vad jag undrar vilka som bott här genom åren!

.

.

kakelugn-2

.

.

Mönstrat och blommigt och en del ”kinalooks” är stort nu i vår. Perfekt att plocka fram den här fina blusen från Gina Tricot som jag köpte i höstas. Den verkar tyvärr inte finnas att köpa i webshoppen längre, men de har nu den här supersöta blusen som jag verkligen kan rekommendera istället.

.

.

Som ni ser hade jag blusen till en svart lång kjol på ett event förra året och kände mig jättefin. Ett tips är att kolla på den här svarta kjolen (som jag tror skulle vara urfin till vilken blommig blus som helst). Dessutom kostar den bara 149 kronor! Förresten måste jag bara säga att jag faktiskt älskar de här röda skorna som jag har på mig. De finns också på Gina och är inte dyra alls. Ska klacka om dem så snart snön försvinner, så ska jag svassa runt i dem hela våren och känna mig Anine-Bing-Cool. Det är nämligen hon som designat dem i ett samarbete med Gina Tricot. Vågar man sig inte på ett par röda, kan man alltid kolla in dessa här. Leopardklackarr för 149 kronor är inte fy skam det inte! Synd de inte finns i min storlek 😦

.

Synd 

1

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: