Nu måste jag få visa köksbänken

kök-6

.

.

Nej, jag kan bara inte hejda mig längre, jag måste visa vilken otrolig skillnad det blev på köket när stenskivan i leopardmönster blev vit. Jag veeet, vissa tycker att det är ett helgerån att förstöra en stenskiva på det här sättet men jag hade faktiskt inga som helst känslor för den där skivan. I mina ögon sabbade den bara för mig hela tiden. Minns de gånger vi haft julbord och andra kalas och hela bänken fått heltäckande dukar. Oh vad glad jag varit de gångerna. Låter kanske helt stört men jag tror faktiskt att det inte gått en endaste dag sedan vi flyttade in (6 år sedan nu) som jag inte retat mig på bänkskivan. Nu är den väck och jag känner ett märkligt lugn när jag kliver in i köket. Ahhh, vitt och fräscht!

.

.

Jag ska förstås visa er hela köket och hela bänkskivan som totalt är drygt 6 meter lång, så småningom, men som den som är lite uppmärksam ser, så är inte allt klart ännu. Maskeringstejpen sitter kvar eftersom jag ska måla ett varv till, och så funderar jag på att åka till färghandeln och köpa det hårdaste lacket de har på hela bygget och stryka på det uppe på den vita färgen. Eftersom spishällen omges av den här skivan kommer slitaget att vara ganska stort, och jag tänker att ett rejält lack borde kunna hjälpa till att hålla färgen intakt.

.

.

När jag ändå är på färghandeln ska jag köpa lite penslar för det är mer som behöver målas i köket. Färg har jag men saknar bra penslar. Listen i taket har jag tänkt måla i typ 6 år. Typiskt exempel på när snålheten bedrar visheten. När de renoverade köket när vi flyttade in, frågade målaren om de skulle måla de nyuppsatta listerna (som var vitmålade från fabriken). Nej sa jag, jag kan måla dem själv (och spara några kronor tänkte jag). Så sjukt, det hade naturligtvis varit en droppe i havet i förhållande till vad hela renoveringen kostade… Ja så nu har vi fått ha gula lister i taket i 6 år istället… Smart Helena, eller inte…

.

.

Hur såg stenskivan ut innan då tänker ni nu… Hehehe, här kommer den ↓

..

.

kök-4

.

.

Hugaligen, eller vad säger ni? Här ser man också hur gul fogen mellan kakelplattorna är. Urk, även de ska fixas nu. Riktigt hur vi ska göra med det vet jag inte ännu, ska prata med Hedlunds Golv senare idag om det. Väldigt ljus grå fog vill jag ha men kommer inte att göra några jätteingrepp eftersom vi på sikt drömmer om att ta ned allt kakel, slänga ut den numer målade stenskivan och klä allt med något annat vackert, troligen, stenmaterial.

.

.

Annonslänkar med tips från mig på snygga köksprylar!.

.

.Skärmavbild 2019-02-05 kl. 10.40.57

.

.

1 Men har ni sett vilken fin stilren kaffekopp med fat från Dekohem. Riktigt sober med den svarta enkla kanten. Den skulle gärna få flytta hem till mig. Det enkla svarta och vita passar perfekyt i vårt kök nu inte sant? Koppen (och fler servisdelar) finns här här

2 Bordstabletter är inte det lättaste. Jag är så trött på våra i sjögräs eller vad det nu är, från Ikea, jag vill ha några som är lätta att torka av, men ändå snygga och diskreta. Hade jag ett helvitt porslin (eller kanske det med den svarta kanten) skulle jag lätt köpa de här fina bordstabletterna som finns på REA här

3 Nu när jag har så vitt och fräscht i köket blir jag förstås sugen på en ny fin kökshandduk (som kan få hänga framme och kanske inte ens användas utan bara hänga där och vara snygg, haha). Lexington känns klassiskt och de har många fina. Gillar den här

.

.

Ha den bästa av dagar så ses vi senare!

.

.

Skärmavbild 2019-02-05 kl. 10.43.52.png

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

7 kommentarer

Åh så fint, bra jobba 👏 Förstår precis känslan, hade stavlimmad bok på bänkskivor i köket som jag tröttnat på. Tog mod till mig och laserade svart, la på ordentligt så de blev helsvarta och lackade – så fint. Duger bra tills köket ska göras om.
Tips: använd golvlack, det ska jag göra till mina ommålade bord. Kan bara inte bestämma mig för vilken glans…jag är såå velig..
Gillar verkligen dina inlägg / Kram Susanne

Gilla

Hej Helena,
Ett litet tips om Du inte redan har den erfarenheten eller kunskapen.
Om Ni köpt färdiglackerade lister, kan de med stor risk överst vara belagda med någon sorts vax.
Då går det inte att bara använda målartvätt, måla med häftgrund och sedan målarfärg ovanpå.
Om du provmålar och sedan drar lätt med nageln märker du att färgen ligger bara på ytan och har inte ett riktigt fäste.
För hållbart resultat lär de slipas, grundas och sedan målarfärg, är min erfarenhet.
Personligen i mitt hem gillar jag inte eller snarare hatar jag S0502-Y, jag upplever den ”nikotingul”.
Älskar vitt men endast S3000-N.
Med vänlig hälsning
Ninni.

Gilla

Tack Helena !
Ser att jag skrev fel ncs kod på vit kulör det ska vara S0300-N (den andra är ju grå) men tror att Du fattade galoppen.
Mvh Ninni.

Gilla

Hej,
här är bästa tipset för fogarna:
det finns fogfärg som du målar på den gamla och som sitter en stund för att härda och sedan tvättar du rent från kakelplattorna!
Jag tror du kan köpa det i målarbutiken i vilken för som helst,
kolla det !
Hälsar Mia i Uppsala

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: