Nytt ljus till fönstren när julen plockas bort

∼ innehåller annonslänkar till ellos och mio ∼

vardagsrummet-10

.

.

Good morning

.

.

Tillbaka i hemmets lugna vrå och otroligt glad åt att jag inte bokat in något möte eller något annat jobb borta från hemmet förrän på onsdag. Två dagar hemma med ömsom fix i vårt lite halvkaosiga hem och ömsom jobb framför datorn, det är nog ungefär vad jag klarar av just nu. Himmel vad den här influensan satt spår. Orkar i princip ingen fysisk aktivitet överhuvudtaget. Blev helt slut bara av att bära väskorna från hotellrummet till bilen igår, och ökar jag takten lite på stegen om jag är ute och går, ja då kör det ihop sig helt i bröstet på mig. Måtte det inte bli lunginflammation av det hela bara…

.

.

Som sagt, vi har det lite ”halvkaosigt” här hemma och det tänkte jag sätta tänderna i under dagen. Dels så har vi några möbler som blivit över som ska läggas ut till försäljning på Blocket, och dels så har jag några val och inköp som ska göras. Sen har vi alla tomtar som ska plockas undan och granen som ska kastas ut, för nu är väl ändå julen slut? Tråkigast med det är att det blir så mörkt i fönstren. Vi skulle verkligen behöva komplettera med lampor i ett flertal fönster. Problemet är bara att vi har så dåligt med fönsterbrädor. Flera fönster på övervåningen har inga fönsterbrädor överhuvudtaget och på nedervåningen är det bara fönstren som är utbytta som har brädor med ordentligt djup. Det gör att det blir svårt både med lampor och krukor, speciellt eftersom fönstren dessutom är så himla höga. Små krukor, som får plats på de smala brädorna, ser bara fjuttiga ut och detsamma gäller små lampor. Kanske blir det så att vi längre fram får lov att kosta på nya brädor helt enkelt men fram till dess får vi försöka lösa det på bästa sätt.

.

.

vardagsrummet-9

.

.

I vardagsrummet har vi nya och rejält breda fönsterbrädor som ni ser, så där får jag plats med ganska stora krukor och rejäla lampor som jag gillar. Jag är i övrigt ganska picky när det kommer till lampor, eller man kanske till och med skulle kunna säga att jag är en ”lampaddict” och samlar gärna på klassiska godingar! Har ett antal lampor på min wishlist men de är så dyra så de får jag spara till och köpa någon gång när jag känner mig riktigt stadd vid kassan. Sen finns det förstås fina lampor även till lägre pris som jag skulle kunna tänka mig.

.

.

skärmavbild 2019-01-07 kl. 11.06.36

 

.

.

Mässingslampa med glaskupor här, finns även i krom här

Lampa i vitt och mässing här matt metall och krom här

Mässingslampa ”på pinne” här, finns i vitt här och aluminium här, alla på rea hos Mio just nu!

.

.

De här lamporna skulle dessutom faktiskt passa i våra fönster, trots de smala blombrädorna, så kanske klickar jag hem någon av dem när jag inte står ut med mörkret som blir när jag plockar bort adventsljusstakarna och stjärnorna i eftermiddag.

.

.

vardagsrummet-8

..

.

Ha en finfin dag!

..

.

Kram

Helena

.

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: