Tänk att jag får bli en del av Villa Skogsbrynets historia

∼ innehåller annonslänk till Thomas Sabo ∼

trappan

.

.

Fredagskvällen börjar att lida mot sitt slut och jag har krupit ned mellan lakanen. i rummet intill sussar 3 små tjejer som har kört på i 100 km/h hela kvällen. Det blir förstås lätt så när man har en ”sleep over” med sina små vänner 🙂

.

.

Rara små flickor allesammans! De frågade lite om huset, som de tyckte var så stort och annorlunda osv. Jag berättade bland annat att det är hela 114 år gammalt, och de blev sååå imponerade. Jag berättade också för dem om kakelugnarna, att de var den tidens element. De undrade genast om man kan elda i dem nu, och det kan vi ju, de är renoverade allihopa. Kanske tänder jag en brasa åt dem imorgon bitti.

.

.

Man blir som bekant lätt hemmablind, men ibland slår det mig vilken lycka det är att få bo i och förvalta ett sånt här hus under en tid i livet. Tänk vad många generationer som bott här innan mig, och tänk vad många generationer som kommer att bo här när jag är borta… Huset kommer ju sannolikt att stå här i flera hundra år till. Det är annat det än de flesta hus som byggs idag. Hur många hus som byggdes under 80-talet kommer att få uppleva sin 100 års dag tror ni?

.

.

Pst, lördagens julklappstips måste bli den här, köp den nu så får du en extra berlock värd 399 kronor helt gratis!

.

.

Natti natti

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Visst är det härligt att tänka så! Vi bor också i ett över hundra år gammalt hus och för mig betyder det jättemycket att känna ’historiens vingslag’. Vårt hus är ombyggt från fyra familjehistoria till enfamiljshus (men inte alls lika stort som erat) och när vi renoverade övervåningen t ex hittade vi mynt från början 1902, så häftigt! Kram

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: