Köket blev dubbelt så stort

∼ innehåller annonslänkar till Designonline ∼

köket-6

.

.

Vet ni vad att vi helt plötsligt kom på att vi hade en stor och helt onödig ”hatt” i vårt kök. Nu förstår ni kanske ingenting men kolla på bilderna här nedan. Hela spisområdet ser ut som en enda stor hattstuga!

.

.

kök3

Bilden från när vi precis fått tillträde till huset 2013

.

.

 

.

.

Hela den där ”spiskåpan” var bara en fakekåpa som osökt fick tankarna att vandra åt pizzeria-hållet… eller Elsa Beskows Hattstugan för den sakens skull. I ärlighetens namn hade jag inte funderat så där jättemycket på den där kåpan, utan mest bara konstaterat att den inte var jättesnygg men ändå accepterat att den satt där. Magnus däremot hade gått omkring och irriterat sig på den länge, utan att säga något. Och så för några veckor sedan lyfte han frågan och jag var med direkt. Hatten måste bort! Fattar inte att jag själv inte kommit på det tidigare, hum…

.

.

Nu är det ju mest bara mörkt hela tiden, så bilderna är lite trista men strunt samma, ni ser skillnaden ändå. Det blev ett helt nytt kök som känns ungefär dubbelt så stort som innan. Alla fönster syns från alla håll och det är sååå himla ljust och fint! På sikt ska vi byta ut stenskivan, som nu är i granit, till något annat material, samt ta bort det vita kaklet och ersätta det med samma material. Vi har tänkt ljus marmor, men innan vi kommer till skott med det så är väl marmor helt omodernt igen.

.

.

köket-5

.

.

Funderar faktiskt på att måla den där flammiga stenen svart, för det kan liksom inte riktigt bli värre än vad det redan är. Får se hur jag gör med det…

.

.

köket-6

Saknas gör nu mest bara en fläkt över spishällen som liksom ligger ”runt hörnet”.

.

.

 Jag känner för att ha ganska undanplockat i köket nu, bara ett fåtal väl valda saker får ta plats och stå framme. De flesta sakerna som jag vill dekorera vårt kök med har jag redan, men några saker står fortfarande på önskelistan. Sen finns förstås en och annan pryl jag skulle vilja ha inuti skåpen. Sugen på att modernisera lite…

.

.

Skärmavbild 2018-11-10 kl. 19.00.44

.

.

Georg Jensens stora termoskanna har jag redan och den är så otroligt dekorativ där den står på sin plats i köket, men håll med mig om att det skulle vara grymt snyggt att kombinera den med den lilla här (som det är rea på). Onödig lyx, men drömma kan man ju alltid eller hur? Och när man ändå håller på kan man ju alltid önska sig fatet här, som passar grymt bra till.

Finns något fulare än en knallig disktrasa och en sunkig diskborste i diskhon? Problemet är helt klart löst om man shoppar upp sig på den här snygga och fiffiga ställningen. Blir den smutsig är det bara att slänga ned den i diskmaskinen. Smart, eller hur?

Kanske kan världens snyggaste nötknäppare vara något till jul? Den kostar dock som min första bil så man lär knäppa en hel del nötter för att få ekonomi i den investeringen. Ni måste kolla bildspelet här för att förstå hur den fungerar.

Nej men hello där snygga rostfria skål med silikonbotten (finns här). Mina Margaretaskålar har blivit lite förstörda i diskmaskinen så du får gärna flytta in hemma hos mig.

Hur är det ens möjligt att så många saxar kan försvinna från ett kök? Känns som att hela vårt hus rimligen borde vara fullt av saxar både här och där eftersom alla saxar jag köper till köket försvinner på nolltid. Om jag köper den här snyggingen och knyter fast den i ett snöre, tror ni jag får ha den kvar i köket då?

Ett spagettimått från Alessi här! En lyxig och förstås ganska onödig grej till köket, men ändå… och med tanke på det låga priset skulle jag faktiskt kunna tänka mig att köpa hem några stycken. Dels en till mig själv förstås, men också för att ha ett litet lager med fina små gåbortpresenter. Perfekt till det, eller hur?

Ikoniska Juicy Salif citruspress finns här. Den har jag och jo jag måste erkänna, jag blir lite gladare varje gång jag ser den. Tycker att den är så fin 🙂

En riktigt hög, blank och fin pepparkvarn har jag tänkt köpa i många år, men det har baara inte blivit av. De är generellt sett ganska dyra, men den här känns ändå helt ok.

.

.

Kram

Helena

.

.

 

 

 

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: