Att vara fullblodsturist

∼ innehåller annonslänkar till Busnel, HM, Gina Tricot och Stadium ∼

wien-27

.

.

Åh vad vi har turistat och haft det kul! Wien var verkligen allt jag kunde drömma om och hela resan blev helt perfekt. Vanligtvis när vi reser är vi inte så ”jätteturistiga” av oss, men den här gången var vi precis lika turistiga som alla andra miljontals människor som besöker Wien varje år.

.

.

Till turistandet i Wien hör ett besök och en fika på Sacher Hotel i deras café. Nu visade det sig dock att varje gång vi gick förbi där så ringlade sig kön lång utanför. Och hur turistig jag än må ha varit den här veckan så finns det gränser för vad jag utsätter mig för. Att köa i typ en timma för en fika är en sådan sak som jag bara inte gör. Den tårtan som skulle kunna få mig att göra det finns inte i världen, och fantastisk 1800-tals inredning och extremt serviceminded personal det har jag upplevt på annat håll så inte heller det lockade in mig i den där kön…

.

.

wien-28

.

.

Men för att inte helt missa grejen med den berömda Sacher torte, köpte jag helt sonika med mig en tårta hem istället!

.

.

wien-29

Familjen hann mumsa i sig halva tårtan innan jag hann på med kameran, hahaha!

.

.

Hur smaka den då? Jo tack, den var riktigt god med en aning torr chokladbotten, varvad med aprikossylt och så ett magiskt gott tjockt täcke av den finaste chokladen du kan tänka dig. Men – jag inte kan låta bli att fundera liiite grand över hur den har kunnat bli sååå känd… Antagligen har inte alla de där människorna runtom i världen, som sjunger Sachertårtans lov, testat en alldeles färsk och fluffig Prinsesstårta, eller en äkta Svensk midsommarjordgubbstårta för den sakens skull.

.

Skärmavbild 2018-11-05 kl. 11.11.53

.

.

Världens bästa reskläder! Bilden är från vår sista dag. Vi lämnade hotellet på förmiddagen men flyget gick inte förrän vid 21.00 på kvällen så det gällde att tänka till med kläderna. Skönt och propert tänkte jag.

.

Kofta/jacka från Busnel, min från Tullhuset, men finns här också.

Svart supermjuk lyxig polotröja i kashmirmix har HM här

”Mjukisbyxor” med bred skön resår i midjan finns här

Snygga vita bekväma sneakers på REA här

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: