Upplevelser och turistfällor i Wien

∼ innehåller annonslänkar till ellos, indiska och afound ∼

wien-3

.

.

Guten Morgen som vi säger här i Österrike

.

.

Wien visar sig verkligen från en underbar sida den här veckan. Det är så varmt och härligt så det är inte klokt. Var säkert en bra bit över 20 grader igår, och så strålande sol uppe på det. Wien är förresten en fantastiskt vacker stad där historiens vingslag ger sig tillkänna i varje gathörn och vrå. Arkitekturen är enastående och hela staden känns mer eller mindre som ett enda stort museum.

.

.

wien-15

.

.

Med kartan i handen har vi på bästa turistmanér besökt kyrkor och museer, historiska fik och platser med självklart utrymme i historieböckerna. Det finns utan att överdriva hur mycket som helst att se. Våra fyra dagar här känns emellanåt som futtiga i sammanhanget. Men det är klart det finns ju gränser för hur många kyrkor och museer en 10 åring (och en mormor) orkar med, haha!

.

.

Wien är en utpräglad turiststad och med det kommer förstås också turistfällorna. Mozarts House är ett sådant ställe. I en byggnad strax bakom Stefansdomen påstås en av de 12-13 lägenheter som Mozart bodde i under sina år i Wien ligga. För knappt 300 kronor fick mormor Lillan och jag se en i princip tom lägenhet, där man i bland annat ett av rummen  informerade besökare om att man trodde att Mozart haft sitt sovrum, men det kunde också varit hans arbetsrum…  Vi fick också se 2 andra våningsplan med dåliga kopior av tavlor, brev, noter och typ 5 saker, i montrar, som eventuellt tillhört Mozart, men de var inte säkra på det utan det kunde vara så att prylarna bara var sådant som liknade det han lämnade efter sig… hum… frågor på det?

.

Nåväl, vi utgår i från att det i alla fall är helt säkert att Mozart har bott där en gång i tiden, så nöjer vi oss med det. Och så kan vi konstatera att vi i all fall kan betydligt mycket mer om Mozart nu än innan vi kom dit..

.

.

wien-12

Mamsen och Lillan på de blankslitna kullerstenarna utanför Mozarts lägenhet.

.

.

Det som fångat Lillans intresse mest under resan hitintills är ändå hästarna som drar turisterna runt runt i sina droskor. Jag ser sååå mycket fram mot fredagen då det är dags för show på Spanska Ridskolan! Längtar efter att Lillan ska få se det, liksom.

.

wien-5

Nästan exakt samma snygga och praktiska rygga finns här

.

.

wien-17

.

.

Inför resan köpte jag mig en ny väska. Behövde en i just den här storleken perfekt för att rymma plånbok, solglasögon, läppglans, en liten kamera, nycklar och lite annat krafs.

.

.

wien-16

.

.

Min väska är gjord i mocka och skinn och här är några fler fina väskor i olika prisklasser

.

.

Skärmavbild 2018-11-01 kl. 08.07.21.png

Enkel i mocka och skinn här

Från Morris med liten tofs  här

Med guldlås här

Snygging från Chloe här

Drömväskan här

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

4 kommentarer

Vad kul att ni valt Wien! Jag var där i slutet på april med syster o mamma. Då var det +27, och vi pustade oss runt. Fantastiskt stad verkligen att bara gå runt i. Vi hyrde en lägenhet via Airbnb i ett gammalt hus med fantastiskt trapphus. Spanska ridskolan må vara turistfälla det med, men häftigt ändå med dessa hästar o ryttare. Schönbrunn är enormt fint, vi lyckades släpa med mamma högst upp i enorma trädgården 😄. Vi var på två konserter med, en i Karlskirche o en i självaste nyårsdagskonserthallen, maffigt. Njut på i fina staden! Kram Milla

Gilla

Åh vad härligt! Jag hade gärna sett en konsert, men eftersom Lillan var med tänkte jag att där går nog gränsen för hur mycket kultur den lilla damen klarar av på en vecka, hahaha! Får åka dit med Magnus framöver istället. Kram H

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: