På höstlovet tar jag med mig Lillan och mamma och åker till…

Skärmavbild 2018-09-04 kl. 10.07.28

.

.

Hej på er

.

.

Tror att det var @frida.thornberg som skrev på sin insta att hon läst någonstans att man njuter av en planerad resa i hela 5 månader innan den äger rum, men bara 1 vecka efteråt… Hum, lika bra att alltid ha en resa (kort eller lång) att se fram emot alltså!

.

.

Det kanske inta var just därför, men hur som haver så har jag bokat en drömresa på höstlovet åt mamma, Lillan och mig. Vi packar våra väskor och åker till… Wien! Lillan är helt fascinerad av de vackra Lipizzanerhästarna på Spanska Ridskolan och gissa om hon blev glad igår när jag berättade för henne om resan och att jag köpt biljetter dit? Det var värt varenda krona bara att se hur lycklig hon blev!

.

.

Jag tänkte först beställa biljetter till morgonträningen med guidad tur, men efter att ha läst på lite förstod jag att för att vara säker på att få se det hon drömmer om, kaprioler, levader och courbetter (hästar som gör de allra svåraste dressyrkonsterna), måste man gå på en föreställning, vilket jag tillslut alltså bokade. Tanken var också att vi skulle gå och se en balett, men det verkar inte finnas någon under just den veckan, så det kanske får bli guidad tur på Vienna State Opera istället. Något spännande museum eller någon trevlig utställning ska vi också besöka, och förstås så måste vi äta en bit sachertårta på legendariska Sacher Café.

.

.

Höstlovet benäms även som läslov. Lillan läser ju alltid mycket, så temat för det här lovet, och den här resan, får istället bli kultur – kulturlov! Idén till det har har jag snott rakt av från min svägerska och svåger som varje höstlov, så länge jag kan minnas, tagit med sina flickor på olika kulturella resor runtom i Europa. Givetvis behöver man ju inte ge sig ut i Europa för att konsumera kultur, finns massor av förstklassigt sådant här hemma också (jag är dock den första att erkänna att vi är alldeles för dåliga på det i vår familj), men nu var det ju Spanska Ridskolan som var huvudnumret, och vi hade möjligheten att åka iväg, så då gör vi det.

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Hej, superfin blogg och du har två magiskt vackra hus. Ska själv till Wien och undrar lite försiktigt hur du förbokade biljetter till Spanska Ridskolan och med vilket. Mvh

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: