Dagens tips – gör en utflykt till Ängsö

ängsö

.

.

Ja ni, inte finns det mycket annat att göra i trakterna kring Västerås, när det är juli och termometern stannar runt 30 grader, än att bada… Gissar att det finns sååå mycket mer att hitta på på Gotland, Österlen, Västkusten, Stockholms skärgård etc… Men men, nu är vi i Vässan några veckor och då är det lika bra att försöka hitta på lite olika grejer.

.

.

Bada har vi alltså gjort en hel del, men vi har också varit på utflykt till Ängsö. En sommar utan utflykt till Ängsöfiskaren och Ängsö Slott finns inte. I helgen åkte vi dit helt spontant tillsammans med Lillans stora storasyster och hennes pojkvän. Det var helt oplanerat, ingen kamera med, så det fick bli några pics med mobilen bara.

.

.

ängsö-4

.

.

Eftersom vi kom ut till Ängsöfiskarn vid 14-snåret var alla mer hungriga än sugna på fika som vi hade tänkt oss inledningsvis, fick det bli lunch istället. Lillan beställde in rökta räkor med två såser.

.

.

ängsö-3

.

.

Storasyster och Magnus tog varmrökt lax med färskpotatis och jag jag tog en räksmörgås. Pojkvännen tog en laxmacka som såg god ut, och alla våra rätter fick med beröm godkänt. Räkmackan hade kunnat vara roligare men var ändå ok.

.

.

ängsö-5 ängsö-2

.

.

Det var massor av folk och väntetiden var inte att leka med. Vi väntade ledigt i bortåt 1,5 tim på maten, men eftersom vi inte satt i sjön direkt, spelade det inte någon roll. Det var bara mysigt att sitta där och kolla på folk. En sväng in i fiskbutiken tog vi också, men köpte inget faktiskt.

.

.

ängsö-6

Jag hade nya heeelt perfekta jeans (gillar slitet på sommaren, känns fräscht) som finns här hos Gina Tricot, sjukt bra passform för sommarformen, hehe (här finns fler jeans med olika slitningar och nyanser)! Sandaler från Hermes, min väska för bara 149 kr hos Ur och Penn finns här, mina solglasögon finns här, Julias solglasögon här båda från Céline hos Nelly. Julias väska är också från Céline och är en strl större än den jag har. 

.

.

Efter maten, på vägen tillbaka mot stan, stannade vi vid slottet och tog den där fikan. Wow, vad de hade bullat upp inne i slottsköket! Allt hembakat förstås, och så galet mycket gott. Magnus åt en chokladfondant som var magisk. Jag tog en morotskaka som smälte i munnen, mums! De andra tog italiensk glass som smälte i solen, haha!

.

.

ängsö-7

.

.

Alltså, har du några timmar att slå ihjäl och befinner dig i eller i trakterna av Västerås eller Enköping, tycker jag absolut att du ska ta en sväng ut till Ängsö. Besök där Ängsöfiskaren och Ängsö Slott, som under nästan 300 år genom fideikommiss tillhört den adliga ätten fam Piper. Det är fortfarande Piper (fö en brorsa till en gammal klasskompis till mig) som bor på och driver slottet, men det ägs av en stiftelse sedan 70-talet. Bara det där fikabordet i slottet är ju värt en ganska lång omväg om man säger så…

.

.

Den här gången gick vi inte vidare in i slottet, vi har ju varit där där många gånger förr, men för den som inte vet det är Ängsö slott ett mycket mytomspunnet (spök)slott på en liten ö i Mälaren. Många är historierna om både Greve Sparre som där sägs ha spelat tärning med självaste djävulen (och fick en guldkedja av denne när han avgick med segern, kedjan finns att beskåda i en monter i trappan), och Britta Båth som hade ihjäl sina män, en efter en, tills hon slutligen konfronterades med deras andar under de dödas mässa en juldagsmorgon för några hundra år sedan… Och få är de ungdomar från närbelägna byar som inte brassat ut till Ängsö mitt i natten så fort de fått sitt körkort i handen. För vem vill inte ta reda på vad som egentligen händer om man går baklänges runt slottet vid midnatt…

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Så mysigt ni verkar ha haft! Tycker så mycket om
dig och dina inlägg! Ville bara låta dig veta…
Kram🌸

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: