Äntligen – Mörkläggningsgardiner i sovrummet

∼ innehåller reklamlänkar till Ellos ∼

sovrum-3

.

.

Som vi har väntat, och som jag har velat… Det är drygt 5 år nu, hahaha, ja ni läste rätt, i 5 år har jag funderat på hur jag på bästa sätt, till lägsta möjliga pris – utan att tulla på kvalitén, skulle lyckas få till mörkläggningsgardiner i sovrummet.

.

.

När vi flyttade in anlitade vi en firma som kom hit och monterade måttbeställda rullgardiner i alla fönster i alla sovrum. Det var inte en billig historia… Problemet var bara att rullisarna läcker ljus på sidorna, och eftersom vårt sovrumsfönster ligger i östlig riktning så lyser solen rakt in från typ 04.00 under sommarmånaderna… Not so very mysigt…

.

.

Vi har 3 meter i takhöjd på övervåningen och rummet är 5 meter långt vilket innebär att det går åt väldigt mycket tyg. Färdigsydda mörkläggningsgardiner var inte ett alternativ, eftersom nästan alla är max 250 cm långa och dessutom vanligen 140 breda vilket skulle innebära en massa glipor. Efter en koll hos skräddare insåg jag att måttbeställda gardiner skulle bli en utgift på bortåt 15 000 kr. Tyckte inte att jag hade råd med det och läget började bli akut…

.

.

Googlade till slut i desperation runt efter färdiga gardiner som var 300 cm långa och fann tillslut vad jag letade efter. De var 290 iofs, men det var helt ok, eftersom de sista 10 cm uppe i taket är ovanför en list och någon slags rundning som avslut på taket, vilket gjorde det omöjligt att montera gardinstången högre upp (eller ens i taket som är spänt tygtak). Till råga på allt är de hela 290 cm breda! Hur bra var inte det? Så perfekt! Jag köpte två längder och satte 2 gardinstänger omlott för att slippa en glipa.

.

.

sovrum-2

.

.

Gardinstänger och fingerkrokar köpte jag på Ikea för en spottstyver och mörkläggningsgardinerna var inte så fasligt dyra de heller. Kvalitén är fantastisk med  tyngd och vacker struktur. De är helt mörkläggande med mjukt vitt tyg på baksidan. Tyget är tjockt och riktigt tungt och har överträffat precis alla mina förväntningar (hade de kännts plastiga hade de åkt tillbaka). När jag packade upp det såg det lite blankt ut och jag blev först tveksam, men när de väl kom upp syntes inte tillstymmelse till det där blanka utan de ser bara väldigt lyxiga och dyrbara ut. Behöver jag säga att jag ÄLSKAR dem ❤

.

.

Mörkläggningsgardinen finns i två olika längder och två olika färger. Jag valden den som heter natur (skulle vilja kalla den gråbeige), finns här och den andra färgen finns här (på den bilden ser tyget lite skrynkligt ut, men det är det inte, jag strök mina på låg värme och de blev släta och fina). Ellos har kampanj just nu så jag fick 20% rabatt vilket förstås var trevligt!

.

.

Samma gardiner finns även här i en smalare variant för mindre fönster.

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Mimou har ju bara den lyxigaste kvaliteten på sina textilier. Så snyggt det blev, o genast känns det väl lite mer ”färdigt” i sovrummet nu ☺️

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks och trackbacks

%d bloggare gillar detta: